Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvji izskatījuši vairākus radošus veidus, kā līgas klubi varētu atsākt aizvadīt spēles, ziņo medija ESPN žurnālists Tims Makmāns.

NBA sezona tika pārtraukta 11. martā, kad īsi pirms Jūtas "Jazz" un Oklahomsitijas "Thunder" mača uzsākšanas tapa zināms, ka "Jazz" vienības centra pozīcijas spēlētājs Gobērs inficējies ar Covid-19. Kopš šī brīža nav bijis skaidrs, kad līga varētu pilnvērtīgi atsākt savu darbību.

NBA vadība uzmanīgi vērojusi, kā regulāro sezonu centusies turpināt Ķīnas basketbola asociācija (CBA), kura darbību pārtrauca 24. janvārī. CBA jau kopš februāra spriedusi par iespējamiem risinājumiem, bet pagaidām līgai nav izdevies izveidot spēlētājiem drošu vidi, kurā varētu tikt aizvadīti mači.

Sākotnēji sezonu atsākt tika paredzēts aprīļa pirmajā nedēļā, bet šobrīd sagaidāms, ka tas nenotiks ātrāk kā maijā, zināms medijam ESPN. Tiesa, CBA komandas pagājušajā nedēļā uz Ķīnu atpakaļ atsauca klubus pārstāvošos spēlētājus no ārzemēm.

CBA apsver spēles aizvadīt kādā konkrētā pilsētā, kurā visas komandas uzturētos pastāvīgi kontrolētā vidē, bet spēlētājiem vairākas reizes dienā tiktu pārbaudīta temperatūra.

Šādas stratēģijas rezultātus novērot vēlas arī NBA, kuras klubu vadītāji un spēlētāji ierosinājuši dažādas idejas spēļu atsākšanai, ziņo ESPN.

Viena no apsvērtajām idejām ir mačus aizvadīt Lasvegasā esoša kazino īpašumā, kur viss nepieciešamais būtu uzņemams zem viena jumta. Citi līgas pārstāvji ieteikuši spēles aizvadīt Bahamu salās, kur saviesīgu pasākumu zāle tiktu pārveidota televīzijas translācijām piemērotai basketbola zālei. Ziemeļamerikas valstī šobrīd konstatēti tikai deviņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Apspriests arī variants pārņemt kādas ASV vidusrietumos esošas universitātes pilsētiņu, jo šajā valsts daļā šobrīd konstatēti mazāk ar Covid-19 inficējušies cilvēki.

Visas idejas vieno princips, ka attiecīgajā vietā komandām būtu iespējams dzīvot, trenēties, uzturēt veselību, kā arī aizvadīt mačus, uzsver ESPN.

Jau ziņots, ka NBA komisārs Adams Silvers publiski izteicis trīs iespējas spēļu atsākšanai – sagaidīt iespēju arēnās atgriezties skatītājiem, mačus aizvadīt bez līdzjutējiem vai izolēt konkrētu spēlētāju skaitu, kuri pēc karantīnas izturēšanas dotos laukumā labdarībai paredzētos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!