Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošajiem ārzemniekiem, starp kuriem minami Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs un Anžejs Pasečņiks, līgas vadība koronavīrusa "Covid-19" dēļ liegusi pamest Ziemeļameriku, ziņo ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis.

Kristaps Porziņģis jau iepriekš raidījumam "Hattrick ar Puči" atklājis, ka NBA basketbolisti šobrīd nevar pamest savus klubus, jo kādā brīdī var atsākties pārtrauktā NBA sezona.

"Amerikāņi un kanādieši var lidot pie ģimenēm. Mēs, eiropieši, esam bišķiņ iesprūduši," klāstīja Porziņģis.

Izteikumus konkrētāk precizējis medijs ESPN, kurš ceturtdien vēstījis, ka spēlētāji var izceļot ārpus attiecīgā kluba reģiona, bet vēlams, lai viņi tomēr paliek sava kluba pilsētā. Spēlētāji gan nevar pamest Ziemeļameriku, par ko klubi informēti ar no līgas vadības izsūtītu vēstuli.

Savukārt piektdien tiks aizslēgtas NBA komandu treniņiem paredzētās ēkas, vēstī medija rīcībā nonākusi informācija. Šādu soli apsvēruši arī paši klubi, kuri vēlas, lai spēlētāji varētu sevi nodarbināt, tomēr nav bijuši droši par treniņu zālēs esošo apstākļu drošību attiecībā uz koronavīrusu. Spēlētājiem arī nav atļauts izmantot publisku sporta zāļu vai universitāšu telpas, uzsver ESPN.

"Faktiski NBA spēlētāji nevar jebkur trenēties," raksta medija žurnālists Tims Bontempss.

Šosezon Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Latviju pārstāv Dalasas "Mavericks" basketbolists Kristaps Porziņģis, Vašingtonas "Wizards" spēlētāji Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks, kā arī Bruklinas "Nets" uzbrucējs Rodions Kurucs.

NBA pagaidām cer kādā brīdī atsākt pārtraukto sezonu, tomēr nav zināms, kad tas varētu notikt vai kāda būtu izspēles sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!