Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) panākusi vienošanos ar itāli Andrea Trinkjēri par Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera lomas uzņemšanos, vēsta portāla "Eurohoops.net" žurnālists Varlass Nikoss, kura informāciju sociālajā tīklā "Twitter" gan apstrīdējis pats Trinkjēri.

LBS portālam "Delfi" izskanējušo informāciju pagaidām nevēlējās komentēt.

Savukārt pats Trinkjēri uz žurnālista ierakstu sociālajā tīklā "Twitter" atbildējis noliedzoši.

"Man būtu labpaticis, ka pārbaudi informāciju divreiz, sazinoties ar mani. Tad būtu uzzinājis, ka šī nav patiesība," rakstīja speciālists.

Jau ziņots, ka uz izlases galvenā trenera amatu pretendē pašmāju speciālists Roberts Štelmahers, kā arī Belgradas "Partizan" galvenais treneris Andrea Trinkjēri.

50 gadus vecais Trinkjēri iepriekšējā sezonā vadīja Serbijas komandu Belgradas "Partizan", ar kuru viņam ir līgums arī uz nākamo sezonu. "Partizan" neieguva "wild card" dalībai ULEB Eirolīgā, tādējādi Belgradas vienība nākamsezon spēlēs ULEB Eirokausā un Adrijas līgā.

Pirms darba Belgradā Trinkjēri četras sezonas vadīja Vācijas komandu Bambergas "Brose", trīs gadus pie viņa nospēlējot Jānim Strēlniekam. Pirms tam viņš sezonu strādāja Krievijas klubā Kazaņas "Unics" un Grieķijas izlasē.

Tāpat viņš karjeras laikā vadījis savas dzimtenes komandas "Triboldi", "Juvecaserta", "Veroli" un "Cantu". Eirolīgā viņš nostrādājis piecas sezonas - divas ar Kantu komandu, bet trīs ar Bambergas vienību.

Zīmīgi, ka 2009. gadā Štelmahers tobrīd Trinkjēri vadītajā "Veroli" noslēdza savas profesionāļa gaitas.

Izlases jaunais ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs iepriekš bija izteicis cerību līdz jūnija beigām atrast nākamo valstsvienības galveno treneri, lai jau jūlijā varētu tikt rīkotas izlases treniņnometnes.

LBS prezidents Valdis Voins 1. jūlijā pēc Latvijas izstāšanās no 2019. gada Eiropas čempionāta sievietēm atzina, ka bijis plāns ievērot šādu termiņu, tomēr dažādi apstākļi to lieguši paveikt.

"Šādos gadījumos vienmēr vajag prātīgi pieiet termiņu paziņojumiem. Trenera nolīgšanas process nav atkarīgs tikai no Basketbola savienības vai ģenerālmenedžera. Pretī vēl ir otrā puse. Mēs varam uzrakstīt uz lapas daudz kandidātu. Vai tie speciālisti ieinteresēti braukt un strādāt? Tas arī ir jautājums. Vai viņiem būs līgumi ar klubiem? Vai klubi neiebildīs, ka vienlaicīgi strādās ar Latvijas izlasi, kas bija par šķērsli jau iepriekšējo reizi atsevišķu treneru nolīgšanās? Tas ir jūtīgs process, jo cilvēki noslēdz līgumu, uzņemas saistības. Cilvēki grib zināt, cik tad perspektīvs būs mūsu spēlētāju loks, vai viņam būtu interese nesagraut savu reputāciju, uzņemoties trenēt kolektīvu, kurš nekādus lielus mērķus neuzstādīs un vēl jo vairāk tos nesasniegs," skaidroja Voins.

"Mēs esam visi ieinteresēti [ātrāk vienoties ar izlases treneri]. Ar ģenerālmenedžeri runājām, ka procesam jābūt raitam. Vispirms izvēlamies un tad vienojamies ar treneri. Diemžēl tik raiti neiet. Par termiņiem negribu teikt, bet katrā gadījumā esmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā mēs to treneri zināsim," solīja LBS prezidents.

Nākamā oficiālā spēle Latvijas izlasei būs jāaizvada 2019. gada novembra beigās, kad sāksies kvalifikācija 2021. gada Eiropas čempionātam. Pirmo spēļu logu Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) atzīmējusi laika posmā no 25. novembra līdz 3. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!