Dānijas futbola izlases zvaigznei Kristianam Ēriksenam uz brīdi bija apstājusies sirds, pirms viņš laukumā ātri tika atdzīvināts, svētdien atklāja valstsvienības ārsts Mortens Besens, raksta izdevums "The Guardian".

Jau vēstīts, ka "Euro 2020" mačā starp Dāniju un Somiju pirmā puslaika izskaņā laukuma labajā malā Ēriksens devās pretī bumbai, ko saņemt pēc izmestā auta. Tajā brīdī dāņu pussargs sāka grīļoties un pēc brīža jau gulēja zālājā.

"Viņš bija aizgājis," teica Besens. "Mēs sākām viņu reanimēt, mums to izdevās izdarīt. Cik tuvu bijām, lai viņu zaudētu? Es to nezinu, bet mēs viņu atgriezām pēc vienas defibrilācijas. Tas notika diezgan ātri."

Besens vēl stāstīja, ka Ēriksenam slimnīcā tiek veikti testi, kas varētu sniegt atbildes par notikušo. "Viņš ir nomodā, skaidri atbild uz jautājumiem. Viņa sirds atkal pukst. Līdz šim veiktie testi izskatās lieliski. Mums nav skaidrojuma, kāpēc tā notika," sacīja Dānijas izlases ārsts.

Dānijas izlases galvenais treneris Kaspers Hjulmands atklāja, ka spēlētāji svētdien esot runājuši ar Ēriksenu, un bija lieliski redzēt viņu atkal smaidam. Treneris 45 minūšu ilgā preses konferencē stāstīja, ka pats Ēriksens neko īsti neatcerējās no šī incidenta, taču viņš esot labā noskaņojumā.

"Kristians bija noraizējies par mums, un jautāja, kā sokas komandai. Viņš ir liela personība. Viņš teica, ka mums, iespējams, ir sliktāk nekā viņam, jo viņš atkal vēlas atgriezties treniņu laukumā. Mums jāskatās, vai mēs varam savākties un iet spēlēt Kristiana labā," pauda treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!