Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī ceturtdien nācis klajā ar cildinošiem vārdiem Polijai un Ukrainai par gatavošanos šīgada Eiropas čempionāta finālturnīra uzņemšanai.

Platinī savā uzrunā īpaši izcēlis organizatoru spējas sadzīvot ar sarežģītajiem finansiālajiem apstākļiem, sakot, ka šīs valstis ir piemērs citām lielu starptautisku notikumu organizēšanā.

"Turnīrs būs kā lieliskas Eiropas futbola svinības, kā arī paraugs visiem tiem sporta veidiem, kuriem mūsdienās nākas sadzīvot ar smagiem finansiālajiem apstākļiem," izteicies Platinī.

Bijušais Francijas izlases kapteinis izcēla upurus, kurus snieguši Polijas un Ukrainas iedzīvotāji, lai turnīra norisi padarītu iespējamu, kā arī aizstāvēja savulaik veikto izvēli uzticēt sacensības tieši šim divām valstīm.

"2007.gadā UEFA spēra drosmīgu soli, paverot durvis uz Eiropas futbola sabiedrības krējumu divām valstīm, kurām līdz šim netika dota iespēja uzņemt šāda līmeņa turnīrus," piebilda UEFA prezidents.

"Pēc pūliņu pilniem gadiem un neskaitāmu grūtību pievarēšanas esmu drošs, ka ir sasniegts mūsu galvenais mērķis - turnīrs notiks labos apstākļos," uzskata Platinī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 8.jūnijā sāksies Varšavā ar Polijas un Grieķijas valstsvienību spēli.

Čempionāts ilgs līdz 1.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!