Foto: F64

Par Slovēnijā aizvadītā Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem labāko trīspunktu metienu realizētāju kļuvis Latvijas izlases spēlētājs Kristaps Janičenoks.

Viens no Latvijas izlases līderiem šajā čempionātā astoņos mačos tālmetienus realizēja ar 53,6% precizitāti, bet ar vidēji gūtiem 11,5 punktiem viņš kļuva par čempionāta 17.rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl turnīra rezultatīvāko spēlētāju divdesmitnieku ar vidēji gūtiem 10,9 punktiem noslēdza Dairis Bertāns, kurš ar 73,5% soda metienu realizāciju šajā rādītājā ierindojās 19.vietā. Janičenoks tikmēr ar 82,1% kļuva par čempionāta ceturto labāko soda metienu realizētāju, kamēr Rihardam Kuksikam 18.vieta tālmetienu precizitātē - 40%.

Citviet Jānis Strēlnieks ar vidēji iekrātām 3,6 rezultatīvām piespēlēm ik mačā šajā rādītājā ieņēma sesto vietu, bet Jānim Blūmam 18.pozīcija ar vidēji 2,4 piespēlēm. Savukārt Janičenokam 17.pozīcija labāko bumbu pārtvērēju sarakstā ar vidēji 0,9 bumbām ik mačā.

Tāpat Strēlnieks pieļāva devīto lielāko kļūdu skaitu čempionātā (vidēji 2,0 ik spēlē), bet Blūmam šajā rādītājā 14.pozīcija ar 1,9 kļūdām. Mārtiņš Meiers kļuva par turnīra devīto labāko metienu bloķētāju (vidēji 0,9 ik mačā), bet septiņas spēles aizvadījušajam Kasparam Bērziņam 18.pozīcija ar vidēji 0,6 blokiem.

Rolands Freimanis un Bērziņš kļuva par čempionāta rupjākajiem spēlētājiem, vidēji ik mačā iekrājot attiecīgi pa 3,4 un 3,3 piezīmēm, bet Blūmam šajā rādītājā 12.vieta ar vidēji 2,9 piezīmēm ik spēlē.

Tāpat jāizceļ, ka Janičenoks izpelnījās 20.lielāko vidējo spēles laiku turnīrā - vidēji 27,5 minūtes.

Ar vidēji gūtiem 74,6 punktiem Latvijas izlase kļuva par turnīra piekto rezultatīvāko komandu, kā arī savā grozā ielaida ceturto mazāko punktu skaitu - vidēji 71,6 punkti. Tāpat Latvijas izlase metienus no spēles realizēja ar otro labāko rādītāju (45,5%), bet soda metienu precizitātē ieņemta vien 11.vieta (65,1%).

Izcīnītajās atlēkušajās bumbās Latvijas izlasei devītā vieta (vidēji 35,0 ik spēlē), bet pirmā vieta ieņemta saņemtajās piezīmēs - vidēji 24,1 ik mačā.

Kā ziņots, par Eiropas čempionvienību svētdien pirmoreiz vēsturē kļuva Francijas izlase, kas titula cīņā ar rezultātu 80:66 (19:22, 31:12, 18:16, 12:16) pieveica Lietuvas valstsvienību. Francija jau iepriekš bija tikusi pie septiņām Eiropas čempionāta godalgām, bet zeltu izcīnījusi pirmoreiz vēsturē.

Latvijas izlase turnīru noslēdza 11.vietā, tomēr palika tikai viena panākuma attālumā no sacensību ceturtdaļfināla. Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!