Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlase piektdien, 9. jūnijā, piedzīvoja kārtējo zaudējumu 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas otrajā grupā, ar 0:3 (0:1) piekāpjoties Eiropas čempionvienībai Portugālei.

Divus vārtus Portugāles izlases labā guva Krištianu Ronaldu, bet reizi precīzi sita Andrē Silva. Latvijas izlases galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam šī bija pirmā spēle pēc stāšanās pie valstsvienības stūres trešo reizi.

Latvijas izlase spēles pirmajā puslaikā diezgan labi darbojās no aizsardzības, izveidojot arī pāris pretuzbrukumus. Portugāle pārliecinoši kontrolēja bumbu, un pirmā puslaika izskaņā portugāļiem izdevās izvirzīties vadībā, kad pēc Žuzē Fontes sitiena 41.minūtē bumba trāpīja pa vārtu pārliktni un atlēca pie Ronaldu, kurš ar galvu guva vārtus.

Otrajā puslaikā spēles gaita būtiski nemainījās, bet 57. minūtē laukumā devās Rikardu Kvarešma, kurš pāris minūtes vēlāk izveidoja vārtu gūšanas iespēju savai komandai. Viņš 63. minūtē ielauzās soda laukumā un nogādāja bumbu Ronaldu, kurš vēlreiz bija precīzs. Četras minūtes vēlāk Kaspara Gorkša kļūdu "golā" pārvērta Andrē Silva.

Šajā mačā vairākas reizes teicami vārtos spēlēja Andris Vaņins, kurš atvairīja bīstamus sitienus. Labākā vārtu gūšanas iespēja Latvijai bija 56. minūtē, kad Oļegs Laizāns bīstami izpildīja tiešo brīvsitienu, bet vārtsargs Rui Patrisiu bumbu pārvirzīja pāri vārtiem.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Portugāle savā laukumā novembrī uzvarēja ar 4:1.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra B grupā līdere ar 15 punktiem piecos mačos ir Šveice, Portugālei tagad ir 12 punkti, bet nākamajās pozīcijās ar septiņiem un pieciem punktiem ir Ungārija un Fēru salas. Latvija iekrājusi trīs punktus, bet Andora pagaidām cīnās bez punktiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!