Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānijas futbola grands "Barcelona" pēc transfēra loga beigām komandai piesaistījis "Leganes" uzbrucēju Martinu Braitvaitu, kurš ieņems savainotā francūža Usmana Dembelē vietu.

Katalonijas klubs 28 gadus veco dāņu uzbrucēju iegādājās par 18 miljoniem eiro, noslēdzot līgumu uz četriem ar pusi gadiem. Izpirkuma summa par futbolistu noteikta 300 miljonu eiro apmērā.

Lai gan spēlētāju pāreju periods beidzās 31. janvārī, darījumu bija iespējams veikt, jo no "Barcelona" ierindas uz vairāk nekā pieciem mēnešiem izkrita Usmans Dembelē. 22 gadus vecais uzbrucējs ārstējas no kājas augšstilba muskuļa savainojuma.

"Esmu ļoti patīkami satraukts. Tas ir mana bērnības sapņa piepildījums," par pievienošanos "Barcelona" izteicās Braitvaits. "Esmu tehnisks spēlētājs, vienmēr spēlēju fiziski, turklāt esmu ātrs un spēcīgs. Teiktu, ka mana labākā īpašība ir inteliģence. Es laukumā pārvietojos ļoti pārdomāti. Es pētu spēli. Saucu sevi par futbola studentu un katru dienu mēģinu uzlabot savu spēli."

"Es domāju, ka mans spēles stils ļoti palīdzēs komandai. Un, protams, esmu vārtu guvējs, tāpēc esmu šeit, lai gūtu vārtus," pārliecināts par savām spējām bija dāņu uzbrucējs.

Dānijas izlases spēlētājs Braitvaits aizvada savu otro sezonu Spānijas čempionātā, šosezon viņš "Leganes" labā 24 mačos guvis sešus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles.

Braitvaits gan nevarēs palīdzēt Barselonas klubam Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, jo jaunu spēlētāju pieteikšanas termiņš beidzās 3. februārī.

"Barcelona" Spānijas čempionātā aizvadījusi 24 spēles, kurās iekrājusi 52 punktus. Klubs ieņem kopvērtējuma otro pozīciju, par punktu vairāk iekrājusi Madrides "Real". Nākamo maču katalonieši aizvadīs jau sestdien, 22. februārī, kad savā laukumā uzņems "Eibar" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!