Foto: AFP/Scanpix/LETA

Futbola pasauli aizvadītajās divās nedēļās satricināja 12 pazīstamu Eiropas klubu paziņojums par Eiropas Superlīgas turnīra dibināšanu, tomēr tie ātri no šīs idejas atteicās. Eiropas klubu futbolā gan jānotiek nopietnām izmaiņām, lai šādam slēgtam čempionātam pilnībā atmestu ar roku, jo šis divpadsmitnieks turpina uzskatīt, ka tas futbolā ienes lielāko daļu naudas.

Eiropas Superlīgas ideju attīstīja Madrides "Real", "Barcelona", "AC Milan", Londonas "Arsenal", Madrides "Atletico", Londonas "Chelsea", Milānas "Inter", Turīnas "Juventus", "Liverpool", Mančestras klubi "United" un "City" un Totenhemas "Hotspur". Šim projektam nepiekrita tādi lieli klubi kā Parīzes "Saint-Germain", Minhenes "Bayern" un Dortmundes "Borussia".

Futbola pasaule ar diezgan lielām dusmām uzņēma domu par "izredzēto" klubu vēlmi aizbēgt no pašreizējās sistēmas. Milzu pretestība lika Superlīgas projektu apturēt, tomēr ir pāragri teikt, ka tas ir "norakstīts" pavisam. Šobrīd par aiziešanu no Superlīgas nav paziņojuši tikai "Barcelona", "Real" un "Juventus".

Kāpēc klubi gribēja Superlīgu?

Pasaules lielākie futbola klubi ir milzīgas naudas pelnītāji, un uzņēmuma "Deloitte" auditori savā ikgadējā futbola naudas analīzē aprēķinājuši, ka 2019./2020. gada sezonā Superlīgas divpadsmitnieka klubi nopelnīja teju 5,6 miljardus eiro, raksta "Sky Sports". Lielākie pelnītāji bija "Barcelona", kas ieguva 715 miljonus, Madrides "Real", kas tika pie 691 miljona eiro, no britu klubiem vislabāk veicās Mančestras "United", kas ieguva 580 miljonus, savukārt mazākā pelnītāja no šīs kompānijas bijusi "AC Milan" ar 148,5 miljoniem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!