Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase piektdienas vakarā aizvadīja treniņu pirms sestdien gaidāmās 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles ar mājiniekiem Nīderlandes izlasi.

Latvijas futbolisti sestdien Pasaules kausa atlases turnīra spēlē viesosies pie Nīderlandes valstsvienības. Spēle Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā Amsterdamā sāksies pulksten 19.00 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Vienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs sarunā ar žurnālistiem pirms treniņa atzina, ka vēl nav gatavs konkrēti runāt par sestdien laukumā sagaidāmo 11 futbolistu sastāvu. Piektdienas vakarā aizvadītais treniņš daļēji kalpoja, lai valstsvienības treneru štābs labāk apzinātos spēlētāju fizisko kondīciju pirms gaidāmā dueļa ar vienu no Eiropas futbola spēcīgākajām vienībām.

Latvijas izlase trešdien mājās ar rezultātu 1:2 piekāpās viesiem no Melnkalnes, savukārt Nīderlandes futbolisti ar 2:4 piekāpās Turcijā. Pasaules kausa atlases turpinājumā Latvija 30.martā Ataturka olimpiskajā stadionā Stambulā spēkosies ar Turciju.

Salīdzinājumā ar pēdējo valstsvienības nometni, ierindā atgriezies Pāvels Šteinbors, kurš atzīts par 2020.gada labāko Latvijas futbolistu. Pēc pārtraukuma izlases rīcībā ir arī iepriekš Japānā spēlējušais aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš pašlaik maizi pelna Slovēnijā, kā arī cits aizsardzības spēlētājs Aleksandrs Solovjovs.

Tāpat vārtsargu rindās šoreiz ir potenciālais izlases debitants Krišjānis Zviedris, kuram šis ir pirmais uzaicinājums uz izlasi. Visi pārējie uzaicinātie spēlētāji valstsvienības kreklos aizvadījuši jau vismaz trīs mačus. Veselības problēmu dēļ trešdien izlases nometni pameta pussargs Mārtiņš Ķigurs.

Joprojām izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča uzticību nav izpelnījies pēdējā gada laikā sekmīgi spēlējošais uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Lai gan Nīderlandei traumas dēļ nevar palīdzēt viens no pasaules dārgākajiem aizsargiem Virdžils van Dijks, pretinieces kandidātu sarakstā pulcētas vairākas futbola zvaigznes. Kvalifikācijas ievadā gatavi palīdzēt tādi futbolisti kā Turīnas "Juventus" aizsargs Matijs de Lihts, "Liverpool" pussargs Džeordīno Vijnaldums un Frenkijs de Jongs no "Barcelona", kā arī Lionas "Olympique" uzbrucējs Memfiss Depajs un Lūks de Jongs no "Seville" komandas.

"Oranžo" izlasi vada Nīderlandes futbola leģenda Franks de Būrs, kurš pērn amatā nomainīja uz "Barcelona" klubu pārgājušo Ronaldu Kūmanu.

Latvijas izlase FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Nīderlande ir 15.pozīcijā. Visās trīs līdz šim aizvadītajās spēlēs uzvarējusi Nīderlande, nevienā no mačiem neielaižot vārtus.

2004.gada jūnijā Eiropas čempionāta finālturnīrā nīderlandieši uzvarēja ar 3:0, bet 2016.gada meistarsacīkšu atlases ciklā pretinieki bija pārāki ar 6:0 mājās un 2:0 viesos. No futbolistiem, kuri bija laukumā pēdējā tikšanās reizē, šajā sasaukumā Latvijas izlases kandidātu sarakstā ir Vitālijs Maksimenko, Igors Tarasovs, Artūrs Zjuzins un Jānis Ikaunieks.

Šodienas spēli pārraudzīs Francijas soģu brigāde, bet galvenā tiesnese būs Stefānija Frapārta, kura septembrī strādāja Latvijas-Maltas izlašu mačā UEFA Nāciju līgā. Frapārta, kurai aiz muguras 63 UEFA spēles, decembrī kļuva par pirmo sievieti, kas tiesājusi UEFA Čempionu līgas maču, strādājot Turīnas "Juventus" un Kijevas "Dinamo" duelī.

Pēc vienas spēļu kārtas G apakšgrupā pa trim punktiem iekrājušas Norvēģija, Turcija un Melnkalne, savukārt Nīderlande, Latvija un Gibraltārs pagaidām ir bez punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!