Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijā (LFF) darbu sācis bijušais Latvijas Badmintona federācijas (LBF) prezidents Mareks Gruškevics, kurš pirms vairākiem gadiem bija Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs.

LFF pirmdien, 15. jūlijā, notikusi valdes sēde, lai gan tā bija ieplānota 24. jūlijā. Informācija par 15. jūlijā paredzēto valdes sēdi nebija atrodama ne LFF mājaslapā internetā, ne par to bija informēti mediji, kā līdz šim parasti noticis.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informāciju, ārkārtas sēdi lūguši sasaukt vairāki valdes locekļi, jo 17. jūlijā pēdējā darba diena būs LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam. Tādējādi valde vēl varētu uzdot jautājumus esošajam ģenerālsekretāram pirms viņš atstāj darbu.

Pēc sēdes LFF valdes locekļi informēti, ka noslēgts līgums ar Gruškevicu "par administrācijas vadītāja pienākumu izpildīšanu uz Viktorijas Mihaļčukas atvaļinājuma laiku". Mihaļčuka pēc atvaļinājuma atstās LFF, un Gruškevics pilnībā pārņems administrācijas vadītāja funkcijas no 13. augusta.

Jau otrdien Gruškevica vārds atrodams LFF mājaslapā internetā pie darbinieku saraksta ar aprakstu "administrācijas speciālists", kurš strādā "kopš 2019. gada jūlija".

Gruškevics vairākkārt saistīts ar LFF prezidentu Kasparu Gorkšu. Neoficiāli zināms, ka Gruškevics palīdzējis Gorkšam pirms LFF prezidenta vēlēšanām 2018. gada aprīlī, bet šogad viņš manīts preses konferencēs, kas tika rīkotas saistībā ar daudzajiem skandāliem un vairākiem LFF kongresiem.

Pēc Pukinska aiziešanas LFF paziņojumā teikts, ka "līdz 17. jūlijam atbilstoši statūtiem LFF prezidents Kaspars Gorkšs veiks kandidātu atlasi, lai piemērotāko ģenerālsekretāra amata kandidātu virzītu izvērtēšanai valdē".

Teorētiski pirmdien notikušajā valdes sēdē Gorkšam bija jāinformē par ģenerālsekretāra amata iespējamiem kandidātiem, tomēr tas nav darīts un Gorkšam šobrīd neesot piemērota kandidāta. Tāpat sēdē nav izskanējusi informācija par Gruškevica piesaisti un to valdes locekļi uzzinājuši jau pēc sēdes. Pagaidām LFF gan plašāku informāciju par pirmdien notikušo valdes sēdi nav sniegusi.

Visticamāk, ka LFF līdz 24. jūlijam, kad plānota nākamā valdes sēde, turpinās strādāt bez ģenerālsekretāra.

2006. gada decembrī Tautas partijas pārstāvis Gruškevics kļuva par Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru un šo amatu ieņēma sešus gadus, piedzīvojot vairāku ministru maiņu. 2014. gada martā viņš kļuva par Latvijas Badmintona federācijas (LBF) prezidentu, bet pērnā gada pavasarī viņu šajā amatā nomainīja Aija Mētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!