Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē Ilūkstes NSS salīdzinoši negaidīti savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) pieveica "Jelgavas" futbolistus.

Spēles rezultātu atklāja mājinieki, kuri izvirzījās vadībā jau mača ceturtajā minūtē - trāpīgs raidījums padevās Ērikam Kokinam. Turpinājumā starp abām komandām aizritēja līdzīga cīņa, taču nevienai līdz puslaika pārtraukumam vārtus gūt neizdevās.

Otrajā puslaikā "Jelgava" centās pārņemt iniciatīvu, taču to rezultātā pārvērst neizdevās, un notika pretējais - 65.minūtē Kokins bija precīzs otro reizi, panākot jau 2:0 Ilūkstes NSS labā. Uz to brīdi laukumā sāka līt pamatīgs lietus, taču "Jelgava" metās atspēlēties. Viesiem 75.minūtē izdevās vienus vārtus atgūt, taču ar to bija par maz, lai no Ilūkstes aizvestu kaut punktu.

Spēles noslēgumā Ilūkstes komandai retu reizi izdevās tikt pāri centra līnijai, taču jelgavniekiem neizdevās rezultātu izlīdzināt, kā rezultātā piedzīvots zaudējums ar 1:2.

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība šobrīd ir "Skonto", kas iekrājusi 27 punktus 11 mačos, un tai par diviem punktiem zaudē ventspilnieki. Trešo vietu ar 24 punktiem 12 spēlēs ieņem Rīgas "Daugava", kurai par punktu seko "Daugava" no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 12 cīņās ir Jūrmalas "Spartaka" futbolisti, savukārt vēl par punktu mazāk ir "Liepājas metalurga" vienībai. Tiesa, tā aizvadījusi par spēli mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 13 mačos ir septītā, bet uz astoto vietu nu pacēlusies Ilūkstes NSS komanda, kurai 12 spēlēs izcīnīti septiņi punkti. Tikmēr virslīgas divas vājākās komandas ir "Jelgava" un "Metta"/LU, kurām pa pieciem punktiem 13 cīņās.

Virslīgas 13. kārtas izspēle turpināsies svētdien, kad "Skonto" savā laukumā uzņems Rīgas "Daugavu", bet Jūrmalas "Spartaks" - "Ventspili".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!