Jaunizveidotā futbola kluba Jūrmalas "Noah" galvenais treneris būs krievu speciālists Viktors Bulatovs, piektdien savā "Twitter" kontā paziņoja Latvijas futbola treneris Jurijs Nagaicevs.

Nagaicevs, kurš ir Krievijas virslīgas kluba Groznijas "Ahmat" kluba vecākais treneris, vēsta, ka Bulatovam palīdzēs Andrejs Konovalovs un Vitālijs Astafjevs, bet vārtsargu treneris būs Aleksandrs Proskuriņins.

49 gadus vecais Čeļabinskā dzimušais krievu speciālists Bulatovs trenera karjeras laikā no 2008. līdz 2020.gadam trenējis tikai Krievijas zemāko līgu klubus.

Pēdējā darbavieta 2020.gadā bija Krievijas čempionāta trešās divīzijas klubs Smoļenskas "Krasnij".

Kā futbolists ar Maskavas "Spartak" no 1999. līdz 2001.gadam pussargs trīs sezonas pēc kārtas izcīnīja Krievijas čempiona titulu, bet 2004.gadā ar Groznijas "Terek", kas tagad pārdēvēta par "Ahmat", kļuva par Krievijas kausa ieguvēju.

Krievijas izlases rindās viņš aizvadīja sešas spēles.

Bijušais pussargs 46 gadus vecais Konovalovs Maskavas "Spartak" rindās uzvarēja Krievijas čempionātā 1993., 1994., 1996. un 1997.gadā.

Kā treneris ir bijis Krievijas U-21 izlases asistents, kā arī strādājis Bulatova vadībā "Krasnij" klubā.

Bulatova vienaudzis Astafjevs kā trenera palīgs sāka karjeru Rīgas "Skonto". No 2014. līdz 2016.gadam bija "Jelgavas" galvenais treneris.

Kopš 2019.gada janvāra Astafjevs Kiprā strādāja ar "Pafos" jaunatnes komandu, kluba akadēmijā atbildot par U-17 un U-19 vecuma komandām, kā arī palīdzot izvēlēties spēlētājus pirmajai komandai, bet 2020.gada maijā kļuva par "Riga" akadēmijas U-18 komandas galveno treneri.

Tāpat kādreizējais pussargs karjeras laikā strādājis par Latvijas pieaugušo un U-21 izlašu galveno treneru asistentu.

Kā spēlētājs ar 167 mačiem Astafjevs ir Latvijas izlases rekordists aizvadīto spēļu ailītē. Šobrīd vairāk spēļu par Astafjevu valsts izlasē Eiropā aizvadījis vien spānis Serhio Ramoss, kuram ir 178 spēles, itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons ar 176 mačiem izlasē un portugālis Krištianu Ronaldu ar 170 cīņām. Astafjevs ar 167 spēlēm dala ceturto vietu Eiropā ar leģendāro spāņu vārtsargu Ikeru Kasiljasu.

Latvijas izlases rindās Astafjevs guvis 16 vārtus.

Savukārt rīdzinieks Aleksandrs Proskurņins 2020.gada sezonā bija vārtsargu treneris citā Jūrmalas klubā "Spartaks".

Kā futbolistam pazīstamākās komandas ir Jelgavas RAF, Rīgas "Pārdaugava" un "Ventspils".

Kā vārtsargu trenerim pazīstamākie ieraksti ir RFS, "Spartaks", "Jūrmala", Rīgas "Daugava" un pašreizējā čempione "Riga", kā arī Latvijas jauniešu un U-21 izlase un visu vecumu Latvijas sieviešu izlases.

Jau ziņots, ka "Noah" 2021.gadā spēlēs Latvijas futbola virslīgā.

"Noah" komandas sastāvā šobrīd atrodami tādi Latvijā pazīstami futbolisti kā Rūdolfs Soloha, Vladislavs Kurakins, Rendijs Šibass, Alans Siņeļņikovs, Ņikita Kovaļonoks, Eduards Višņakovs un Anastasijs Mordatenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!