Krievijas futbola klubs "Rostov" vēl decembrī izsludinājis iepirkuma konkursu, kurā viena no pozīcijām bija nu jau par aizliegto preparātu atzītais meldonijs jeb mildronāts, vēsta vietējie mediji.

Kā liecina portāla "gazeta.ru" rīcībā esošā informācija, FK "Rostov" vēl pagājušā gada 17. decembrī izsludinājis medicīnas preču, sporta uztura, atjaunošanās un rehabilitācijas preparātu iepirkumu, kurā bijis minēts arī meldonijs.

Kā zināms, ar 2016. gada 1. janvāri meldoniju jeb mildronātu iekļāva Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto preparātu sarakstā. Kopš tā laika vairāk kā 60 sportistu ir pieķerti tā lietošanā, ieskaitot pasaules vadošos sportistus un čempionus kā tenisiste Marija Šarapova, Zviedrijas vieglatlēte Abeba Aregavi, ātrslidotājs Pāvels Kuližņikovs un citi.

FK "Rostov" izsludinātā iepirkuma pirmā pozīcija viena miljona rubļu apmērā bija par medicīnas preču, sporta uztura, atjaunošanās un rehabilitācijas preparātu piegādi kluba pamatsastāva un jauniešu komandas spēlētājiem, otrā - par 1,5 miljoniem rubļu - par šo pašu preču piegādi bērnu-jauniešu komandai. Līdzās marlēm, smērēm un aukstuma aerosoliem iepirkuma sarakstā bija iekļauti arī tādi preparāti kā "Aktovegin" un "Mildronāts".

FK "Rostov" pieprasīja 25 "Mildronāta" iepakojumus - 20 iepakojumus ar ampulām, kas ražotas Polijā, un piecas paciņas kapsulu. Iepirkums tika izpildīts un medikamenti nogādāti klubā.

Sarunā ar medijiem FK "Rostov" ārsts Vladimirs Hohlovs norādījis, ka "Mildronāts" iepirkumu sarakstā nonācis "nejauši". "Iepirkums patiešām bija, bet "Mildronātu" mums neatveda. Mūsu futbolisti to nelieto kopš pagājušā gada oktobra. Mūsu kļūda ir tā, ka neizņēmām to no iepirkuma saraksta, jo tas bija identisks aizpagājušā gada tenderim," saka ārsts.

Tāpat Hohlovs norāda, ka mildronāts nekad nav ticis izmantots kā dopings. Futbolisti to saņēmuši kā kardiopreparātu, kas palīdz tikt galā ar paaugstinātu fizisko slodzi un tikai atbilstoši ārstu-kardiologu ieteikumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!