Foto: F64

Latvijas futbola izlase pirmdien UEFA Nāciju līgas jaunās sezonas D divīzijas otrajā spēlē "Daugavas" stadionā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Lihtenšteinu, gūstot otro uzvaru turnīra ievadā.

Teritoriālais pārsvars pirmajā puslaikā piederēja Latvijai, bet Lihtenšteina atbildēja ar pretuzbrukumiem. Bīstamu momentu pie viesu vārtiem tomēr bija maz, arī pēc diviem stūra sitieniem mača sākumā. 16.minūtē pēc spēcīgas Roberta Savalnieka piespēles no labās puses soda laukumā Roberts Uldriķis netrāpīja bumbai, tai lidojot tālu garām vārtiem.

27.minūtē pēc Lihtenšteinas pretuzbrukuma bumba pabija Pāvela Šteinbora sargātajos vārtos, taču tiesneša karodziņš liecināja par aizmuguri Livio Meieram, ko apstiprināja arī VAR sistēma, vārtus neieskaitot. Astoņas minūtes vēlāk pēc stūra sitiena no kreisās puses Kaspars Dubra ar galvu sita pa vārtiem, taču vārtsargs Benjāmins Bihels vārtos izvēlējās pareizu vietu un tvēra bumbu.

37.minūtē uzbrukumā potīti pagrieza Vladislavs Gutkovskis, kuram tika sniegta medicīniskā palīdzība, taču uzbrucējs atgriezās laukumā. Puslaika beigās sāpīgu sadursmi gaisā laukuma vidū piedzīvoja Kristers Tobers un Meiers, abiem turpinot spēli pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas.

44.minūtē Gutkovskis divu aizsargu ielenkumā, pēc tam prasot 11 metru soda sitienu, izlauzās līdz sitienam, taču jau kritienā nebija precīzs. Nākamajā minūtē pēc stūra sitiena no labās puses nedaudz virs vārtiem ar galvu sita Uldriķis.

50.minūtē uzbrukuma smailē bija Gutkovskis, taču viņš neaizsniedzās līdz bumbai, un viņam tika fiksēta aizmugure. Uldriķim trīs minūtes pēc tam bija teicama vārtu gūšanas iespēja pēc piespēles soda laukumā no laukuma vidus, taču vispirms aizsargs metās bumbas ceļā, neļaujot uzsist, bet pēc tam uzbrucējs par tālu atlaida bumbu, lai sistu, bet piespēle atpakaļ bija neprecīza.

69.minūtē Jurkovska reids pa kreiso laukuma malu beidzās ar bumbas pārķeršanu un pirmo dzelteno kartīti Latvijai, Lihtenšteinas atbildes uzbrukumu ar noteikumu pārkāpumu apstādinot uz maiņu nākušajam Artūram Zjuzinam.

73.minūtē pēc tālās piespēles soda laukumā Uldriķis ar galvu nosvieda bumbu pa sitienam Raimondam Krollim, pēc kura raidījuma vārtu kreisajā apakšējā stūrī vārtsargs atsita bumbu, taču turpat bija Zjuzins, raidot to vārtos. Video atkārtojums liecināja, ka aizmugures Zjuzinam nav bijis, un rezultāts kļuva 1:0 Latvijas labā.

84.minūtē pēc Zjuzina centrējuma no kreisās puses brīvs labā pozīcijā soda laukumā bija un ar galvu sita Krollis, taču garām vārtiem.

Lihtenšteiniešiem cenšoties atspēlēties, iespējas pretuzbrukumiem radās Latvijai, vienā no tiem Krollim no gala līnijas cenšoties pārspēt vārtsargu, taču Bihels bija vietā.

Spēles kompensācijas laika trešajā minūtē laba iespēja ātrajā uzbrukumā dubultot rezultāta starpību bija Cigaņikam, taču viņa sitienu atvairīja vārtsargs.

Piektdien latvieši mājās ar 3:0 uzvarēja Andoru, kuru divas reizes pārspēja Roberts Uldriķis, bet vienu - Jānis Ikaunieks. Savukārt Lihtenšteina mājās ar 0:2 atzina Moldovas pārākumu.

Ar sešiem punktiem divās cīņās Latvija izvirzījusies grupas līderos. To panākt var Moldova, kura pirmdien viesos tiekas ar Andoru, kurai ir viens zaudējums. Divi zaudējumi ir Lihtenšteinai.

Piektdien Latvija viesosies Moldovā, bet nākamajā otrdienā vasaras spēļu ciklu noslēgs ar maču Lihtenšteinā. Septembrī vispirms būs mačs mājās ar Moldovu, bet pēc tam izbraukuma spēle Andorā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!