Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-19 sieviešu futbola izlase otrdien Jelgavā noslēdzošajā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlē cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Lietuvu, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Laukuma saimnieces arī trešo turnīra maču uzsāka nemainīgā starta sastāvā. Abas komandas laukumā demonstrēja līdzvērtīgu spēkošanos bez izteiktām vārtu gūšanas iespējām, bet mača ievadā bīstamākais sitiens pa vārtiem padevās Emīlijai Sofijai Druviņai. Pirmā puslaika beigas pagāja ar nelielu Lietuvas izlases pārsvaru, ievērības cienīgām epizodēm pie Lauras Siņutkinas sargātajiem vārtiem gan neizveidojoties.

Otrā puslaika ievadā mājiniecēm vairākās epizodēs bija uzmanīgi un pašaizliedzīgi jāspēlē aizsardzībā, bet turpinājumā cīņa atkal izlīdzsvarojās. Latvijas izlase otrajā puslaikā biežāk piekopa augstu presingu un 66. minūtē bija tuvu vārtu guvumam, kad pēc lieliskām Katrīnas Daņilovas un Signijas Šenbergas darbībām izgājienā glāba sāncenšu vārtsardze. Uzreiz nākamajā uzbrukumā vēlreiz pretinieču vārtus apdraudēja Druviņa.

Spēles izskaņā komandas darbojās piesardzīgi, noslēgumā katra samierinoties ar punktu.

Turnīra pirmajās divās spēlēs Latvijas izlase ar 0:4 atzina Serbijas pārākumu un ar 1:0 uzvarēja Melnkalni. Tikmēr lietuviešu kontā bija identisks panākums pār Melnkalni un zaudējums serbietēm ar 0:2.

Grupas kopvērtējumā Latvijas izlase ar četriem punktiem ierindojās trešajā vietā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas U-19 izlase sacentās B līgā, uz vietu finālturnīrā nepretendējot. Iepriekš pirmajā kārtā pērnajā oktobrī Latvijas komanda Horvātijā izcīnīja vienu punktu trīs spēlēs un ieguva ceturto vietu. B līgas sešu apakšgrupu uzvarētājas un labākā no otro pozīciju ieguvējām tiks paaugstinātas uz A līgu 2022./2023. gada kvalifikācijas ciklā.

Viktors Vicehovskis sastāvā bija iekļāvis 22 spēlētājas no desmit klubiem, no kurām piecām jau ir spēļu pieredze Latvijas nacionālajā valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!