Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde ārkārtējās situācijas apstākļos saņēmusi pieteikumus no 60 biedriem, kuri tiecas pēc 100 000 eiro, ko LFF novirzījusi biedru un tiesnešu atbalstam, ziņo LFF.

Jau ziņots, ka LFF valde apstiprināja ārkārtējās situācijas apstākļos papildus līdz 100 000 eiro piešķiršanu biedru un tiesnešu atbalstam. Lielākā daļa no atvēlētā finansējuma ir paredzēta futbola klubu atbalstam, prioritāri novirzot to finansiāli visneaizsargātākajiem futbola klubiem, kas nesaņem valsts dotācijas un pastāv, pateicoties vecāku un sponsoru līdzekļiem.

Saņemti kopumā 60 LFF biedru pieteikumi, kopējam plānotajam atbalstam biedriem un tiesnešiem pašlaik esot 83 000 eiro apmērā.

Ņemot vērā līdzekļu pārpalikumu, LFF valde lēma atlikušos līdzekļus paredzēt vienreizējam to LFF biedra kandidātu atbalstam, kuri veikuši kluba akreditēšanos atbilstoši LFF prasībām. Atlikušā finansējuma piešķiršana LFF biedra kandidātiem saskaņā ar nolikumā aprakstīto procedūru un prasībām paredz 15. maiju kā termiņu pieteikumu iesniegšanai un 22. maiju kā termiņu pieteikumu izvērtēšanai.

Notikušas izmaiņas arī virslīgas čempionāta reglamentā. Pēc tam, kad aprīlī LFF valde vienojās saskaņā ar klubu iesniegtajiem pieprasījumiem atgriezt virslīgas klubiem līdz šim veiktos maksājumus par citu federāciju sagatavoto spēlētāju jeb viesspēlētāju reģistrēšanu un iekļaušanu komandas pieteikumā, lai palīdzētu klubiem esošajos apstākļos nodrošināt finansiālo līdzekļu apriti, LFF Klubu sacensību komiteja izstrādājusi attiecīgo grozījumu projektu virslīgas čempionāta reglamentā.

LFF valdes apstiprinātie reglamenta grozījumi neparedz dalības maksas samazināšanu par spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavoti spēlētāji, iekļaušanu virslīgas čempionāta pieteikumā, un nosaka, ka ne vēlāk kā septiņas darba dienas pirms 2020. gada virslīgas čempionāta sākuma tiek atļauts klubiem aktualizēt čempionāta pieteikumus, nepiemērojot dalības maksu par tiem spēlētājiem, kuri minētajā termiņā tiks izņemti no virslīgas čempionāta pieteikuma.

Ņemot vērā, ka kompensācijas par U-21 vecuma spēlētāju izmantošanu virslīgas čempionātā tiek izmaksātas čempionāta beigās, kā arī esošās ārkārtējās situācijas ietekmi uz virslīgas čempionāta klubu naudas plūsmu, klubiem ļauts veikt spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavoti spēlētāji, dalības maksas apmaksu divās daļās – vismaz 50% par katru spēlētāju pirms čempionāta sākuma, bet atlikusī summa ir jāapmaksā ne vēlāk kā līdz 2020. gada 15. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!