Foto: Sanita Ieva Sparāne

Ja spēlēsim daudz drošāk un pārliecinošāk, tad varam arī sagādāt pārsteigumu, tā pirms otrdien gaidāmās UEFA Nāciju līgas spēles pret Latviju izteicās Lihtenšteinas futbola izlases galvenais treneris Martins Štoklāza.

Abas komandas pirms dažām dienām tikās Rīgā, Latvijai grūtā cīņā gūstot uzvaru ar 1:0. Toreiz Lihtenšteina pirmā raidīja bumbu vārtos, bet VAR atcēla gola guvumu. Otrajā puslaikā Latvijas izlases labā vārtus guva Artūrs Zjuzins, atnesot Daiņa Kazakeviča vadītājai valstsvienībai smagu uzvaru ar 1:0. Arī Zjuzina vārti tika ieskaitīti tikai pēc apstiprinājuma no VAR.

"Latvija ir smagākais pretinieks mūsu grupā, ņemot vērā visas spēles, bet mums pirmajā spēlē bija iespējas. Mēs pirmie guvām vārtus, ko atcēla, bet, ņemot vērā fizisko kondīciju un uzbrukuma līniju, Latvijas izlase ir bīstamākā komanda grupā," par Latvijas izlasi saka Štoklāza, kurš savulaik pats ir spēlējis Lihtenšteinas izlases rindās pret Latviju.

"Latvija visi gūtie vārti ir samērā līdzīgi. Viņiem ir divi (augumā gari) uzbrucēji Roberts Uldriķis un Vladislavs Gutkovskis, kuri pēc garām piespēlēm un centrējumiem izveido momentus. Bīstami no standartiem. Tas daudz mums maksāja (pirmajā spēlē), un viņi radīja grūtības ar savu spēles stilu."

Lihtenšteinas treneris uzsvēra, ka komanda allaž tiek uzskatīta par pastarīti, tāpēc vajag to izmantot un spēlēt drošāk, jo nav ko zaudēt. "Mums ir jābūt drošākiem. Neviens negaida, ka būsim pirmajā vietā grupā. Mums ir jābūt drošākiem un pārliecinošākiem, lai no tā gūtu mācību arī nākamām spēlēm. Katrs gols, katra laba epizode dos mums pārliecību."

Štoklāza akcentēja, ka "mazais uzdevums" ir tikt pie kāda punkta šajā ciklā, kas līdz šim nav izdevies. Šobrīd spēlētājiem svarīgi gūt lielāku pārliecību, bet tas nav vienas dienas jautājums, pie tā ir jāstrādā visai komandai – treneriem un spēlētājiem – kopā ilgākā laika posmā.

"Nav svarīgi, pret ko mēs spēlējam, mēs redzam, ka varam izveidot momentus un nevajag baidīties un bīties no pretinieka. Ne tikai aizsargāties, bet arī uzbrukt un veidot momentus. Spēlē Latvijā mums bija iespējas, rādījām labu sniegumu, īpaši spēles organizētībā un taktiskajā izvietojumā. Bija sāpīgi, ka ielaidām vārtus, bet mūsu vārtu guvumu VAR atcēla. Ir iespējams gūt labu rezultātu spēlē pret Latviju šeit Vaducā – (pirmajā spēlē) mēs bijām viesos, viņi mājās, bet te būs otrādāk. Laukumā atdosim visu, spēlētāji ir motivēti, zinām, ka mums būs momenti. Esmu pārliecināts, ka varam sagādāt pārsteigumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!