Foto: F64
Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko klāstīja, ka valstsvienība pirms 21. marta spēles ar Maķedoniju cenšas aprast ar jaunā izlases trenera Slavišas Stojanoviča filozofiju, bet aizsargs Mārcis Ošs laukumā sagaida karstasinīgas divcīņas.

"Treneris šo divu dienu laikā mēģina sakārtot taktiskos jautājumos un izlabot mūsu kļūdas. Viņš iepazīstina mūs ar savu filozofiju, skaidro, kādu aizsardzību un kādu uzbrukumu sagaida, kā vēlas, lai mēs spēlējam bez bumbas," intervijā Latvijas Futbola federācijai (LFF) stāstīja Maksimenko.

Aizsargs ikdienā spēlē Slovēnijas čempionāta otrajā vietā esošajā Ļubļanas "Olimpia" klubā, kura rindās šosezon aizvadījis 18 spēles. Slovēņu treneris Stojanovičs savulaik tieši vadījis Slovēnijas izlasi, kā arī trenējis vairākas vietējās līgas komandas.

"Jau parunāju ar viņu Slovēnijā, kad viņš bija ieradies apskatīties mūsu spēli Ļubļanā. Runājām gan dienu pēc spēles, gan šeit esam parunājuši. Komandā runājam angliski, gan treneru štābs, gan visi spēlētāji," atklāja Maksimenko.

Savukārt Šveices komandas Neišateles "Xamax" aizsargs Mārcis Ošs jau savulaik Maķedonijā ir spēlējis, toreiz futbola kluba "Jelgava" sastāvā viesojoties pie Skopjes "Rabotnički" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlē.

"Sagaidu labu atmosfēru, jo šī ir Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmā spēle. Līdzjutēji nāks un atbalstīs savu komandu. Nezinu, vai laukumā lidos kādi priekšmeti, bet noteikti būs karstasinīgas divcīņas. Toreiz bija ļoti karsti, spēlēt bija arī grūti - mūs negaida viegla spēle," atmiņās gremdējās Ošs.

Latvijas izlasei spēle pret Maķedoniju būs pirmā šajā ciklā, bet 24. martā komanda viesos tiksies ar Polijas valstsvienību. Abi aizsargi uz izlasi ieradušies labā noskaņojumā.

"Vēlamies parādīt mūsu līdzjutējiem, ka ar savu cīņassparu un raksturu varam sasniegt pozitīvu rezultātu," izteicās "Xamax" vienības aizsargs.

"Vienmēr uz izlasi braucu labā noskaņojumā. Domāju, ka visi spēlētāji gaida spēli, gluži kā līdzjutēji sagaida no mums izcīnītus punktus," sacīja Maksimenko, kurš neslēpa, ka vēlētos gūt savus otros vārtus izlases rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!