Foto: AFP/Scanpix/LETA
Mančestras "City" pēc Serhio Gomesa noraidījuma pirmajā puslaikā desmit cilvēku sastāvā otrdien nespēja uzvarēt Kopenhāgenā.

Spēle ar "Copenhagen" beidzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0).

Izšķirošie notikumi šajā G grupas mačā norisinājās pirmajā puslaikā.

11. minūtē vārtus viesu labā guva Rodri, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās par spēli ar roku vārtu guvums netika ieskaitīts.

23. minūtē Nikolai Boilesens ar roku skāra bumbu, un video atkārtojums liecināja par 11 metru soda sitiena nozīmēšanu uz mājinieku vārtiem. Tomēr Rijada Mahreza sistajai bumbai iekļūt vārtos liedza mājinieku vārtsargs Kamils Grabara.

30. minūtē vēlreiz tika izmantots video atkārtojums, kas atstāja mazākumā "City", noraidot no laukuma Gomesu.

Otrā grupas mačā Dortmundē vietējā "Borussia" spēlēja 1:1 (1:1) ar "Sevilla".

18. minūtē Spānijas klubu vadībā izvirzīja Tangijs Nianzu, bet 35. minūtē neizšķirtu mājiniekiem panāca vien 19 gadus vecais Džūds Belingems, kuram tiem bija jau ceturtie vārti turnīrā.

"City" ar desmit punktiem četrās spēlēs joprojām ieņem pirmo vietu, otrā ar septiņiem punktiem ir Dortmundes "Borussia", bet pa diviem punktiem ir "Sevilla" un "Copenhagen".

Tikmēr H grupā negaidītu zaudējumu piedzīvoja Turīnas "Juventus", kas viesos ar 0:2 (0:2) piekāpās Izraēlas komandai Haifas "Maccabi".

Abus vārtus septītajā un 42. minūtē mājinieku labā guva Omers Atzili.

Savukārt otrā grupas spēlē Parīzes "Saint-Germain" savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Lisabonas "Benfica". Mača 40. minūtē mājiniekus vadībā ar precīzu "pendeli" izvirzīja Kilians Mbapē, par kura nākotni Parīzē atkal savilkušies baumu mākoņi. Viesi no Lisabonas gan atspēlējās - 62. minūtē to paveica Žoau Māriu.

H grupā vadībā ar astoņiem punktiem četros mačos ir "Saint-Germain" un "Benfica", bet pa trim punktiem iekrājušas "Juventus" un "Maccabi".

Citviet jau 18. minūtē mazākumā palika Itālijas čempione "AC Milan", kas pēcāk pirmā puslaika turpinājumā ielaida divas bumbas savā laukumā pret Londonas "Chelsea", piedzīvojot neveiksmi ar 0:2 (0:2). Pa vārtiem viesu labā guva Žuržinju un Pjērs Emeriks Obamejangs.

Otrā E grupas cīņā Zagrebas "Dinamo" savu skatītāju priekšā nospēlēja 1:1 (1:1) ar "Salzburg".

Šīs grupas vadībā ar septiņiem punktiem četros mačos atrodas "Chelsea", kas par vienu punktu apsteidz "Salzburg". Pa četriem punktiem tikmēr iekrājušas "AC Milan" un Zagrebas komanda.

Visbeidzot F grupā no zaudējuma izglābās čempione Madrides "Real", kas Varšavā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Doņeckas "Shakhtar". Nosacītos mājiniekus pašā otrā puslaika sākumā vadībā izvirzīja Oleksandrs Zubkovs, taču neizšķirtu Spānijas klubs panāca tikai kompensācijas laika piektajā minūtē, kas nominālos viesus izglāba Antonio Rīdigers.

Otrā grupas mačā "Leipzig" viesos ar 2:0 (0:0) uzveica Glāzgovas "Celtic".

F grupas ieskaitē vadībā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir "Real", seši punkti ir "Leipzig", pieci - "Shakhtar", kamēr "Celtic" iekrājusi vienu punktu.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!