Foto: F64

Agresīvi. Nu, labi, nepārspīlēsim – dusmīgi. Kas tāds jāizvēlas, ja leksikā jāpiemeklē kāds īpašības vārds, kas raksturotu aizvadītās nedēļas noskaņu "MVP". Bet ko darīt, ja viss apkārt notiekošais uz to vedināt vedina... Centrālo tēmu par Maira Brieža dūru spēka efektiem un defektiem attīstījām arī kārtējā podkāsta epizodē, savukārt pašmāju futbola un šaha pasaules trillerus recenzēja mūsu komentāru sleju lielmeistari.

Raimonds Rudzāts: Kā lai iesūdz tiesā Latvijas futbola izlasi?

Foto: Mareks Gaidamovičs

Latvijas futbola izlases pēdējo gadu gaitām pat grūti piemeklēt žanru. Brīžiem tā ir drāma, brīžiem traģēdija, bet vienlaikus kaut kas ar farsa vai pat komēdijas elementiem. Tomēr smiekli vairs nenāk, jo – nu jau ir par traku. Raimonds Rudzāts nolēma vērsties tiesā...

Lasīt vairāk

Armands Puče: Uz poda, nenovelkot bikses...

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Ja cilvēks, kas spēlē šahu, paziņo, ka šahu vairs nespēlēs, tas nozīmē, ka tas ir viņa kārtējais gājiens..." Igors Rausis, pilsonis Kondiļevs vai Isa Kasimi – nav svarīgi, kā šo cilvēku sauca vai sauc tagad, jo šis stāsts jau nav tikai par viņu. Armands Puče velk paralēles starp izmanīgo šaha "teroristu" (vai vienkārši blēdi?) un procesiem, kādus patlaban novērojam sabiedriskajā un sporta dzīvē, tai piespiedu kārtā "dalot istabu" ar Covid-19 vīrusu.

Lasīt vairāk

Maira Brieža efekts: vai piepildītajās zālēs aug jauni boksa čempioni?

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šķiet, iedarbīgāku reklāmu par Maira Brieža tēlu boksam Latvijā nebūtu izdomājuši pat Holivudas producenti. Pieprasījums veicinājis piedāvājumu – boksa klubu kļuvis vairāk un zāles ir pilnas. Bet – kas tad ir sporta veida jaunatklātā auditorija un ko tas dod tam boksam, ar ko tiek pelnīta nauda? Atbildes uz jautājumiem meklēja Jānis Freimanis. Arī uz to, kurš pēc Maira došanās pelnītā atpūtā būs gatavs pārņemt šo stafeti – pārstāvēt Latviju pasaules boksa elitē.

Lasīt vairāk

Vai sporta vide prot izmantot Maira Brieža sasniegto tikpat veiksmīgi kā bizness un popkultūra, cik pelna smagsvari un kā tur noķert Usiku, cik ilgi Mairis vēl redz sevi sportā un kāpēc joprojām nav realizējis ieceri par savu boksa zāli – tēmu par Maira sarūpēto mantojumu un paša iecerēm karjeras pēdējos gados paturpinājām arī sarunā ar boksera menedžeri Raimondu Zepu podkāsta "MVPod" ceturtajā epizodē. Kā arī papildinājām izcilo komandu sērijas vācelīti – ar stāstu par "Barons/LMT" komandu, kas 2008. gada pavasarī pārveda Rīgā FIBA Eiropas kausu, iezīmējot augstāko punktu, pēc kura līkne Latvijas klubu basketbolā mazpamazām sāka slīdēt lejup.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamajā nedēļā iegriezīsimies Minskā, kur volejbolu spēlē un demonstrāciju priekšgalā nostājies Artūrs Ūdris, un Barselonā, kur savukārt basketbola Everestā sava jaunā komandas trenera Šarūna Jasikēviča virsvadībā neatlaidīgi turpina rāpties Rolands Šmits, kurš šonedēļ Eirolīgas mačos devās laukumā starta sastāvā. Iepazīsimies ar Lāčplēsi, kurš ir arī pasaules čempions un gatavojas drīzumā aizstāvēt savas tiesības par tādu saukties, aizceļosim atpakaļ vēsturē uz kādu pasaulē ļoti slavenas katastrofas vietu, lai pastāstītu par tās saistību ar sporta vidi, kā arī atgriezīsimies pie Latvijas futbola izlases vaļējās brūces – ne tāpēc, lai bērtu tajā sāli, bet gan saprastu, kā to sadziedēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!