Foto: F64

Par neizmaksātu algu bijušajam spēlētājam klubs "Metta" no Latvijas futbola federācijas (LFF) saņēmis liegumu reģistrēt jaunus spēlētājus. Straujiem soļiem tuvojas Latvijas virslīgas jaunā sezona, taču jau senais strīds ir atdūries strupceļā, kur neviena puse negrib piekāpties, turklāt arī nevēlas atklāt sīkākas detaļas plašākai sabiedrībai.

2016. gadā, svinot organizācijas desmit gadu jubileju, "Metta" sarīkoja preses konferenci, kurā kluba prezidents Ģirts Mihelsons stāstīja par kluba nākotnes plāniem. Viens no viņa paziņojumiem – 2020. gadā ir plāns pacīnīties par zeltu Latvijas virslīgā. Pēdējos septiņus gadus "mettieši" sezonu ir noslēguši, atrodoties turnīra tabulas pēdējā divniekā, tādējādi aizvadot pārspēles par palikšanu augstākajā līgā. Lai gan komanda ne reizi nav atkāpusies uz pirmo līgu, pašreiz nekas neliecina par iespēju gaidāmajā sezonā pacīnīties par augstāku pozīciju.

Iespējas sezonu noslēgt kopvērtējuma augšgalā var apgrūtināt arī pagājušā gada 16. decembra LFF Disciplinārlietu komisijas pieņemtais lēmums – aizliegt FS "Metta" reģistrēt jaunus spēlētājus. Tik stingrs spriedums no LFF puses nenāca viegli. LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisija (SSPK) jau kopš 18. februāra lēmuma gaidīja, kad "Metta" izmaksās algu komandas bijušajam spēlētājam. Pēc desmit mēnešiem klubs to vēl nebija izdarījis, tāpēc spēkā stājās šīs nepatīkamās sankcijas.

Ņemot vērā, ka "Mettu" pametusi lielākā daļa pamatsastāva spēlētāju (arī pēdējo divu sezonu rezultatīvākais spēlētājs Tamirlans Džamalutdinovs) un ir liegta jaunu reģistrācija, rodas tikai loģisks jautājums – kas no komandas sagaidāms 2020. gada sezonā? LFF mājaslapā pie "mettiešu" sastāva uzrādīti vien desmit spēlētāji – viens vārtsargs un viens uzbrucējs, četri aizsargi un četri pussargi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!