Foto: AFP/Scanpix

Titulētais Anglijas futbola klubs Mančestras "United" UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Francijas klubu "Saint-Etienne", noskaidrojās pirmdien Šveices pilsētā Nionā notikušajā izlozē.

"United" UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs piedalīsies otro gadu pēc kārtas. Pērn pēc neiekļūšanas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, mančestrieši Eiropas līgā aizkļuva līdz "play-off" otrajai kārtai, kurā zaudēja "Liverpool".

Šajā sezonā Mančestras komanda, ko trenē slavenais portugālis Žuzē Mourinju, Eiropas līgā savā apakšgrupā palika otrā aiz Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas, kamēr "Sain-Etienne" savā grupā uzvarēja.

Šobrīd "Saint-Etienne" Francijas čempionātā ieņem astoto pozīciju.

Tikmēr Turcijas klubs Stambulas "Osmanlispor" un Spānijas vienība "Villarreal", kas spēlēja vienā apakšgrupā ar Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvēto Šveices vienību "Zurich", 1/16 finālā tiksies attiecīgi ar Pirejas "Olympiakos" no Grieķijas un "AS Roma" no Itālijas.

Anglijas klubs Totenhemas "Hotspur" izslēgšanas spēles sāks pret beļģu klubu "Gent". Tāpat intriģējošs duelis solās būt Vācijas kluba Menhengladbahas "Borussia" cīņā ar itāļu vienību Florences "Fiorentina", kā arī spāņu Vigo "Celta" mačs ar Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas.

Polijas čempionvienība Varšavas "Legia" tiksies ar titulēto Amsterdamas "Ajax" no Nīderlandes, bet Briseles "Anderlecht" mērosies spēkiem ar Sanktpēterburgas "Zeņit" no Krievijas.

UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīrā komandas izspēlēja divus apļus. Grupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļuva 1/16 finālā, kur tām pievienojās UEFA Čempionu līgas apakšgrupu trešo vietu ieguvējas.

Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 16. un 23.februārī. Uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

LETA jau ziņoja, ka Eirokausu sezona beidzās ne tikai Vaņina "Zurich", bet arī ilgstoši savainojumu ārstējošā Aleksandra Cauņas pārstāvētajai Krievijas čempionei Maskavas CSKA, kas UEFA Čempionu līgā savā grupā palika pēdējā.

UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pāri:

Bilbao "Athletic" (Spānija) - Nikosijas APOEL (Kipra);

Varšavas "Legia" (Polija) - Amsterdamas "Ajax" (Nīderlande);

Briseles "Anderlecht" (Beļģija) - Sanktpēterburgas "Zeņit" (Krievija);

Džurdžu "Astra" (Rumānija) - "Genk" (Beļģija);

Mančestras "United" (Anglija) - "Saint-Etienne" (Francija);

"Villarreal" (Spānija) - "AS Roma" (Itālija);

Razgradas "Ludogorets" (Bulgārija) - "Kobenhavn" (Dānija);

Vigo "Celta" (Spānija) - Doņeckas "Šahtar" (Ukraina);

Pireju "Olympiakos" (Grieķija) - Stambulas "Osmanlispor" (Turcija);

"Gent" (Beļģija) - Totenhemas "Hotspur" (Anglija);

"Rostov" (Krievija) - Prāgas "Sparta" (Čehija);

"Krasnodar" (Krievija) - Stambulas "Fenerbahce" (Turcija);

Menhengladbahas "Borussia" (Vācija) - Florences "Fiorentina" (Itālija);

Alkmāras AZ (Nīderlande) - Lionas "Olympique" (Francija);

Berševas "Hapoel" (Izraēla) - Stambulas "Bešiktaš" (Turcija);

Saloniku PAOK (Grieķija) - Gelzenkirhenes "Schalke 04" (Vācija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!