Foto: AFP/Scanpix
Apmēram 150 Krievijas futbola līdzjutēju ir iekļauti melnajā sarakstā kā personas, kam liegts apmeklēt futbola stadionus visā valstī, atsaucoties uz Krievijas Futbola federāciju (KFF), informē aģentūra TASS.

Ja šajā sarakstā esošās personas tiks piefiksētas oficiālu spēļu norises vietās, tām tiks piemērots administratīvais sods 20 līdz 25 tūkstošu rubļu apmērā (apmēram 343 līdz 430 eiro) vai administratīvais arests uz 15 diennaktīm.

"Esam ieviesuši tādu soda mēru kā aizliegums apmeklēt stadionus, un šajā sarakstā iekļautas apmēram 150 personas," medijiem atklājis KFF prezidents Vitālijs Mutko. "Katram Krievijas futbola klubam ir drošības dienests, dienests darbam ar līdzjutējiem un jūs jau redzat – fanošanas kultūra mainās. Mēs strādājam ar līdzjutējiem."

Pirms tam Krievijas Valsts dome trešajā lasījumā pieņēma likumprojektu par administratīvo sodu palielināšanu līdzjutējiem par uzvedības noteikumu rupju pārkāpšanu oficiālu sporta sacensību laikā. Par šādiem pārkāpumiem turpmāk piemēros 10 līdz 20 tūkstošiem rubļu lielu soda naudu vai arestu uz 15 diennaktīm līdz ar aizliegumu apmeklēt sporta pasākumus no viena līdz pat septiņiem gadiem. Ar "rupjiem pārkāpumiem" tiek domāta rīcība, kas "rada draudus to personu drošībai, dzīvībai, veselībai, kas atrodas oficiālo sporta sacensību norises vietā vai tās apkārtējā teritorijā", kā arī rīcība, kuras dēļ spēle tiek apturēta.

Valsts dome paaugstinājusi sodus arī ārzemju sporta faniem, kas iesaistītos nekārtībās Krievijā – viņiem par rupju rīcību stadionos piemēros 15 diennakšu arestu un izraidīšanu no valsts. Savukārt tiem līdzjutējiem, kuri iepriekš tikuši pieķerti sabiedriskās kartības traucēšanā, būs liegta iebraukšana Krievijā.

Kā ziņojām, vairākas valstis, īpaši Anglija, ir paudušas bažas par futbola huligānu provokācijām 2018. gada Pasaules kausa izcīņas laikā, taču KFF jaunos grozījumus likumā nesaista ar šo turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!