Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien, 8. septembrī, UEFA Konferences līgas grupu turnīra pirmajā mačā izbraukumā šokēja Itālijas A sērijas klubu Florences "Fiorentina", nospēlējot neizšķirti 1:1 (0:0)

Spēles pirmajā puslaikā "Fiorentina" vienība aktīvi veidoja uzbrukumus, un teicamu sniegumu vārtos demonstrēja RFS pieredzējušais vārtsargs Pāvels Šteinbors, kurš glāba vairākās epizodēs pēc kārtas. Tas 40. minūtē savu iespēju sagaidīja RFS futbolisti, un Andrejs Iličs aizskrēja pretuzbrukumā pret vienu "Fiorentina" vārtsargu Pjerludži Gollīni, taču viņš atvairīja serbu uzbrucēja sitienu.

Uz otro puslaiku "Fiorentina" laukumā izgāja ar apņēmīgu noskaņojumu, un tas ļāva 56. minūtē izvirzīties vadībā. Kreisajā malā Kristiāno Biragi piespēlēja soda laukumā, un šoreiz neviens RFS futbolists pie bumbas netika. To saņēma Antonīns Barāks, kurš raidīja bumbu vārtos.

Pēc tam mājinieku ofensīva nedaudz pieklusa, un 74. minūtē Tomislavs Šaričs pretinieku laukuma pusē pārtvēra bumbu un sāka uzbrukumu, kura turpinājumā uz maiņu nākušais Kevins Frīzenbihlers teicami piespēlēja uz priekšu Iličam, kurš divu aizsargu ielenkumā izdarīja labu sitienu, pārspējot Pierluidži Gollīni.

RFS šo rezultātu nosargāja līdz mača beigām, neraugoties uz bīstamajiem "Fiorentina" uzbrukumiem.

RFS nākamajā mačā "Skonto" stadionā uzņems Skotijas vienību Edinburgas "Hearts", 6.oktobrī mājās cīnīsies ar Stambulas "Bašakšehir", 13. un 27.oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā būs atkārtots duelis ar "Fiorentina" futbolistiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!