Foto: AP/Scanpix

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta otrās kārtas pirmajā mačā piektdien Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

Uzvaru viesiem 73.minūtē nodrošināja laukumā uz maiņu nākušais Deniss Tarasovs.

Mačs, kas notika Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā, norisinājās skarbos laika apstākļos. Mājinieku "Metta"/LU pārstāvji laukumu no sniega bija tīrījuši visas dienas garumā.

Jūrmalas klubam šī bija pirmā uzvara šosezon, kas seko neizšķirtam 2:2 ar sacensību jaunpienācējiem Ilūkstes NSS, savukārt "Metta"/LU kontā divi zaudējumi bez gūtiem vārtiem.

Sacensību pirmajā kārtā "Metta"/LU komanda piedzīvoja zaudējumu izbraukumā ar 0:4 piekāpjoties "Liepājas metalurgs" vienībai, bet "Spartaks" cīnījās neizšķirti 2:0 ar sacensību jaunpienācējiem Ilūkstes NSS.

Kārtas turpinājumā sestdien spēkiem mērosies pēdējo gadu valsts čempioni "Ventspils" un Daugavpils "Daugava", kā arī "Jelgavas" un "Jūrmalas" komandas. Savukārt svētdien "Skonto" uzņems Ilūkstes NSS, bet Rīgas "Daugava" spēkosies ar "Liepājas metalurgu".

Šīs sezonas turnīrā desmit klubi līdz novembrim sacentīsies trīs apļos. Iepriekšējā sezonā desmit komandas aizvadīja četru apļu cīņas.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija kopš 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!