Latvijas futbola klubs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienojusies par Kazahstānas un Francijas spēlētāju pievienošanos vienībai, ziņo komanda.

"Komandai pievienojies 23 gadus vecais uzbrucējs Samats Sarsenovs, pēc tautības kazahs, un 22 gadus vecais aizsargs francūzis Žiljēns Selestins," ceturtdien paziņoja klubs.

Sarsenovs trīs sezonas pavadījis Kazahstānas kluba Almati "Kairat" rindās, pēdējo no tām tiekot izīrētam virslīgas klubam "Taraz". Uzbrucējam 11 spēlēs vārtus iekarot neizdevās.

Savukārt Francijas spēlētājs iepriekšējā sezonā spēlēja Beļģijas pēc spēka trešās līgas komandā Vizas URSL, 17 mačos tiekot pie viena vārtu guvuma.

View this post on Instagram

💪💪💪 Pastiprināmies! Komandai pievienojušies vēl divi papildspēki. 23 gadus vecais un 180 cm garais uzbrucējs Samats Sarsenovs (Сарсенов Самат Амангелдыевич, @samatbrother), pēc tautības kazahs, pārnācis no Almati FC Kairat. Pērn Samats ticis izīrēts citam šīs valsts augstākās līgas klubam — FC Taraz. 2017./2018. gada sezonās piedalījies arī divās savas valstsvienības 2019. gada U-21 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Bulgāriju un Franciju. 22 gadus vecais un 191 cm garais francūzis Žiljēns Selestins (Julien Celestine) spēlē centra aizsarga pozīcijā, ir kreilis. Pārnācis no Beļģijas trešās līgas kluba URSL Vise, kuras rindās 17 šīs sezonas spēlēs izcēlies ar vienu vārtu guvumu. Futbolista karjeras sākumposmā pabijis arī Tulūzas (Francija) un Šarleruā Sporting (Beļģija) futbola klubu sistēmās. Xош келдіңіз, Самат! Bienvenue, Julien! Esiet sveicināti klubā un Valmierā! #Virsliga2020 #StāvPāriVisamValmiera 🖤⚽️💚

A post shared by VALMIERA GLASS VIA FUTBOLS (@vgvia_futbols) on Feb 6, 2020 at 6:09am PST

Jau ziņots, ka Valmieras klubs sastāvu papildināja ar Gruzijas U-21 izlases pussargu Luku Silagadzi, kurš iepriekš spēlēja Rustavas "Metalurg" komandā, kurā pildīja arī kapteiņa funkcijas. Tāpat vienība iepriekš piesaistīja arī Francijas futbolistus – Žunioru Kingu un Džošuu Kudu pievienošanos.

Valmieras komanda sastāvā iepriekš bija iekļāvusi arī Ukrainas futbolistus Mikolu Musolitinu un Andreju Kožuharu, kā arī Latvijas izlases aizsargu Vitāliju Jagodinski.

"Valmiera Glass"/ViA iepriekšējā sezonā virslīgā ieņēma ceturto vietu un šogad Tamaza Pertijas vadītā komanda cīnīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!