Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols pēc zaudējuma pasaules čempionāta spēlē pret ASV valstsvienību tiešraidē sarunā ar LTV atzina, ka pretinieki izmantoja Latvijas hokejistu kļūdas, kas bija izšķiroši.

Latvijas hokejisti savā ceturtajā spēlē "Arēnā Rīga" ar 2:4 (2:2, 0:2, 0:0) piekāpās amerikāņiem, sarežģījot sev iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pirmajā periodā Latvijas izlase divreiz atspēlējās, bet ASV izlase izšķirošo pārsvaru ieguva otrā perioda vidū, nepilnu divu minūšu laikā gūstot divus vārtus.

"(Iegāza) mūsu kļūdas aizsardzībā, tāpēc jau cilvēki spēlē NHL. Viņi tās kļūdas uzreiz izmantoja. Ļoti labi sarīkoja "karuseli" tur divas reizes, mēs mazliet pazaudējām pozīciju un uzreiz tiekam par to sodīti. Viņiem meistarība lielāka, izmantoja mūsu kļūdas un guva vārtus, mēs viņu kļūdas neizmantojām," konstatē Ābols, kurš atzina, ka pretinieks neļāva uzspiest savu spēles stilu un realizēt Latvijas izlases taktiku. "Trešais periods bija salīdzinoši labs. Viņi bija pa diviem vārtiem priekšā un varbūt atkāpās. Mēs centāmies uzspiest to spēli, kā gribējām spēlēt, centāmies saasināt ar momentiem. Beigās bija labi momenti, kur jāmet iekšā. Šodien varbūt neiemetām, bet rīt jauna spēle un trīs svarīgi punkti."

Arī viens no Latvijas izlases līderiem Lauris Dārziņš sarunā ar LTV atzina, ka neizdevās realizēt savu taktiku. "Tas ir mūsdienu hokejs – katra komanda cenšas uzspiest savu spēli. Mums arī ir tās taktiskās iestrādes, mēģinām uzspiest savu spēli, bet pretinieks to pašu dara. Pirmais un trešais periods bija salīdzinoši vienādi, bet otrajā viņiem nedaudz labāk sanāca izpildīt tās savas iestrādes."

"Plānots un gribās visu spēli spēlēt ar ripu. Mūsdienu hokejs ir tāds, ka diži neskaties, ko pretinieks darīs, tu vienkārši ej un "močī" to savu līniju. Kāds spēles nogrieznis izdevās, bet ne visas 60 minūtes. Tāpēc šodien rezultāta ziņā atpalikām."

Dārziņš spēlē pret ASV izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, līdz ar to viņš kļuvis par rezultatīvāko Latvijas izlases spēlētāju pasaules čempionātu vēsturē ar 39 punktiem. "Tas ir liels gods, jo tajā sarakstā ir lieliski spēlētāji, ar kuriem esmu spēlējis, gan tādi, ar kuriem vēl tagad spēlēju. Bērnībā visiem tiem spēlētājiem sekoju līdzi, tāpēc būt daļai no viņiem ir liels gods."

Latvijas izlasei piektdien nākamā spēle pret Norvēģiju, kas sāksies pulksten 20:15. Uzvaras gadījumā Latvija turpinās cīņu par dalību ceturtdaļfinālā, bet šobrīd B grupas kopvērtējumā Latvija noslīdējusi uz piekto vietu. Pēc spēles ar norvēģiem Boba Hārtlija vadītājai Latvijas izlasei būs jāspēlēs pret Somiju un grupas līderi Vāciju.

$duelID=1365;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!