Austrijas hokeja izlase pirmdien 2022. gada pasaules čempionāta izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu elites divīzijā paveica dramatisku atspēlēšanos un ar rezultātu 5:3 (0:1, 0:1, 5:1) pārspēja Lielbritāniju.

Austrijas izlasei šajā mačā vajadzēja izcīnīt vismaz vienu punktu, lai paliktu spēcīgāko 16 komandu pulkā, bet Lielbritānijai derēja tikai uzvara pamatlaikā.

Lielbritānijas hokejisti maču pret Austriju iesāka tikpat apņēmīgu kā pret Latviju. Briti vairāk kontrolēja ripu, bet trešdaļas izskaņā realizēja savu vairākumu. Marks Ričardsons izdarīja metienu pa vārtiem, un briti sāka cīņu vārtu priekšā. Ripu ieguva Metjū Maierss, kurš ar atkārtotu metienu tieši minūti pirms perioda beigām izvirzīja vadībā Lielbritāniju.

Pēc nospēlētām divām minūtēm otrajā trešdaļā Lielbritānija dubultoja savu pārsvaru. Austrijas hokejisti pasīvi nospēlēja, dodoties pēc ripas, un Lielbritānija nostājās uzbrukuma zonā. Pēc Keida Neilsona metiena Roberts Douds ar slidu ripu ievirzīja vārtos, tiesneši izvērtēja video atkārtojumu un ieskaitīja vārtus. Otrās trešdaļas turpinājumā Lielbritānija apturēja austriešu uzbrukumus, pārtraukumā dodoties ar divu vārtu pārsvaru.

45. minūtē vairākuma izspēlē Ali Vukovics saņēma Petera Šnaidera piespēli un uzreiz izdarīja precīzu metienu, atrodoties ārpus iemetiena apļa. Briti nepilnas divas minūtes vēlāk atjaunoja divu vārtu pārsvaru, izgājienu pret vārtsargu realizējot Keidam Neilsonam, tomēr 48. minūtē Dominiks Hainrihs pēc Lukasa Hauduma piespēles izdarīja metienu no teju tā paša punkta, no kura precīzi meta Vokovics.

52. minūtē Austrija panāca sev labvēlīgu rezultātu, kad aiz vārtiem Tomass Ralfs izcīnīja ripu, Benjamins Nisners to ieguva savā rīcībā, izslidoja vārtu priekšā un ar rikošeta palīdzību rezultātu izlīdzināja. Lai arī neizšķirts rezultāts Austrijai derēja, tā bija noskaņota mačam punktu pielikt pamatlaikā. 66 sekundes pirms pamatlaika beigām Rafls sagrāva atlikušās britu cerības, izdarot precīzu metienu pēc piespēles, savukārt Peters Šnaiders ar trāpījumu tukšos vārtos pielika punktu spēlei.

Jau vēstīts, ka Austrijas hokejisti šajā pasaules čempionātā parūpējās par diviem pārsteigumiem, pagarinājumā ar 2:3 zaudējot ASV un pēcspēles metienos ar 2:1 pieveicot Čehiju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!