Foto: AFP/Scanpix
Baltkrievijas hokeja izlase pasaules čempionāta četrās spēlēs nav tikusi pie punktiem, un komandas sniegums līdz šim bijis zem katras kritikas, bet pašā komandā valda neizpratne par notiekošo.

Baltkrievijas izlase šajā pasaules čempionātā piedzīvojusi zaudējumus Somijai, Čehijai, Kanādai un Šveicei. Lai arī zaudējumi piedzīvoti spēcīgām komandām, tomēr komandas sniegums līdz šim bijis ļoti blāvs. Baltkrievijas izlases paveikto laukumā pēdējās trīs spēlēs raksturo arī izdarīto metienu skaits – pret Čehiju baltkrievi pretinieku vārtsargu apdraudēja septiņas reizes, pret Kanādu – 13 reizes, bet pret Šveici – 14 reizes.

"Mums nekas nepadodas," pēc spēles pret Šveici teica uzbrucējs Sergejs Kosticins. "Par spēli pret Šveici man vienkārši ir kauns. Es nezinu ko teikt, ja mēs līdz vārtiem netiekam. Nespēlējam tā, kā treneris liek, mums nav saspēles, mums nav nekā. Man nav skaidrs, kā mēs varētu uzvarēt pat vienu spēli. Sāk rasties bažas par to, vai nezaudēsim vietu elitē."

Baltkrievijas izlases galvenais treneris Deivs Lūiss atzina, ka viņam ir žēl par katru spēlētāju, par katru federācijas darbinieku un par katru Baltkrievijas izlases līdzjutēju.

"Turnīra kalendārs šogad mums bijis neparocīgs. Tagad ir tāda sajūta, ka mūsu pārliecība ir tuvu nullei. Vadošie spēlētāji nevar izdarīt precīzu piespēli pat no tuvas distances," teica Lūiss. "Tas ir šausmīgi, ka nespējam gūt vārtus jau septiņus periodus pēc kārtas."

"Tagad mūsu uzdevums ir uzvarēt nākamo spēli pret Franciju, bet iekļūt ceturtdaļfinālā mēs vairs nevaram," viņš turpināja.

Savukārt Baltkrievijas izlases kapteinis Andrejs Stass stāstīja, ka spēlētāji netiek galā ar atbildības nastu un spiedienu. Šajā grūtajā brīdī spēlētāji nedrīkst pazaudēt galvu, jo tad nekas labs nenotiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!