Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargi Oskars Cibuļskis un Uvis Jānis Balinskis pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma 2021. gada pasaules čempionāta hokejā spēlē pret Kazahstānas valstsvienību neslēpa, ka vienībai traucējis piektdien iekrātais nogurums no mača ar Kanādas hokejistiem.

Ziņots, ka Latvijas valstsvienība sestdien pēcspēles metienos ar rezultātu 2:3 piekāpās Kazahstānas hokejistiem. Neveiksme sekoja dienu pēc vēsturiskas uzvaras pār Kanādas izlasi, kamēr Kazahstānas hokejisti sestdien aizvadīja vien pirmo spēli turnīrā.

"Bija smaga spēle, Kazahstāna izdarīja smagu spiedienu," atzina Cibuļskis. "Mums kā aizsargiem vajadzēja labāk izslidot ar ripu no savas zonas, bet mēs to neizdarījām. Kazahstāna izmantoja, ka vakar spēlējām, bet mēs cīnījāmies. Varbūt bijām pelnījuši divus punktus, bet ir kā ir."

Aizsargam tika vaicāts, cik labi hokejisti jutušies pirms spēles, ņemot vērā piektdienas noslodzi: "Teikšu tā, ka otrajā dienā spēlēt ir grūtāk. Kājas bija bišķin nogurušas pēc vakardienas spēles. Tas noteikti nav attaisnojums."

Balinskis piebalsoja, ka Kazahstānas izlase noteikti apzināti bijusi gatava izmantot šādu priekšrocību. Aizsargs arī uzsvēra, ka labu spēli aizvadījis vārtsargs Matīss Kivlenieks, par kura darbībām viņš "neko sliktu nevar pateikt". Taču hokejists neslēpa, ka aizsargiem ar Kivlenieku, kuram šī bija otrā spēle izlases rindās, brīžiem vēl jāatrod kopēja valoda.

"Protams, viss tika izrunāts, kad viņš atbrauca pirms spēlēm, ka treniņos mums arī jārunā. Sapratne mums ir. Dažreiz sanāk kādas mazas kļūdas, kaut kādas nesaprašanās. Pārsvarā visu laiku runājam un saprotam, kas jādara," klāstīja Balinskis.

Pretinieku vārtos nestabilu sniegumu rādīja nepieredzējušais Ņikita Borjakins, taču Latvijas izlasei spēles laikā izdevās pa viņa vārtiem raidīt vien 14 metienus. Dienu iepriekš latvieši Kanādas izlases vārtus apdraudēja vien 17 reizes.

"Jāmēģina vairāk turēt ripu pretinieku zonā," risinājumu meklēja Cibuļskis. Jāmeklē metieni "no augšas", aizsargiem varētu būt vairāk metienu pa vārtiem. Vienkārši vairāk jātur ripa."

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs pirmdien, kad tiksies ar Itālijas valstsvienību, bet tad spēle sagaidāma vien ceturtdien. Cibuļskis gan atzina, ka viņam šādas sakarības nav zināmas, tāpēc par atvieglojumiem kalendārā viņš nevar spriest.

"Pateikšu godīgi, ka es kalendāru neesmu redzējis. Zinu tikai, pret ko ir spēles. Mēs gatavojamies katrai spēlei. Gatavosimies arī brīvdienā uzvarai nākamajā spēlē," noteica pieredzējušais hokejists.

Latvijas izlase pēc divām čempionāta dienām ar četriem punktiem ieņem otro vietu B apakšgrupā, atpaliekot vien no Vācijas, kas sakrājusi sešus punktus. Tiesa, pārējās grupas komandas laukumā gājušas tikai vienu reizi.

$duelID=1323;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!