Foto: IIHF

Par 2024. gada pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļas ieguvējiem svētdien, 26. maijā Prāgā kļuva Zviedrijas valstsvienība, kas cīņā par trešo vietu ar rezultātu 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) pārspēja Kanādas izlasi.

Zviedrijas izlase 2018. gadā otro reizi pēc kārtas kļuva pasaules čempioniem, bet nākamajos gados tā nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla fāzi. Šogad tā atgriezās cīņā par medaļām, ieguva bronzu, kā arī izcīnīja savu 48. medaļu pasaules čempionātos.

Zviedrija izvirzījās vadībā pēc spēlētām 12 minūtēm, kad kanādiešu vārtsargu no tuvas distances pārspēja Karls Grundstrems.

Savukārt otrās trešdaļas ievadā Kanāda izlīdzināja rezultātu pēc Dilana Kazensa gūtajiem vārtiem, bet trešajā periodā pēc nepilnām piecām minūtēm kanādiešus vadībā izvirzīja Pjērs Liks Dibuā.

Nedaudz vairāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts atkal kļuva neizšķirts, šoreiz Kanādas vārtos ripu raidot Ērikam Kārlsonam.

Mača 54.minūtē Zviedrijas uzvaras vārtus guva Grundstrems, kurš pēc pārtvertas ripas ar spēcīgu metienu pārsteidza pretinieku vārtsargu, bet piecas sekundes pirms finālsvilpes tukšos kanādiešu vārtos ripu vēl raidīja Markuss Jūhansons.

Zviedrijas hokejisti uzvarēja visās B grupas spēlēs, ceturtdaļfinālā papildlaikā ar 2:1 pārspēja Somiju, uzvaras vārtus gūstot Jūelam Ēkam-Ēriksonam, bet pusfinālā ar 3:7 zaudēja mājiniekiem.

Kanādieši A grupā uzvarēja visos mačos, tai skaitā divos - papildlaikā. Ceturtdaļfinālā hokeja dzimtenes pārstāvji ar 6:3 pieveica Slovākiju, ar trim rezultativitātes punktiem izceļoties Nikam Polam (2+1), bet pusfinālā pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās šveiciešiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!