Dānijas hokeja izlase sestdien, 21. maijā, pasaules čempionātā Helsinku grupā svarīgā mačā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pieveica Franciju, tādējādi saglabājot labas cerības uz cteurtdaļfinālu.

Pirms šīs spēles Helsinku grupā vietu ceturtdaļfinālā praktiski sev nodrošinājušas Kanāda, Šveice un Vācija, bet uz pēdējo ceļazīmi kandidēja Dānija, Slovākija un Francija (dāņiem un slovākiem bija pa sešiem punktiem, bet francūžiem – pieci). Uzvara dāņiem ļauj uzlabot savas izredzes cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, bet pēdējo ceļazīmi, visticamāk, savstarpējā spēlē pēdējā grupu turnīra dienā tagad sadalīs Slovākija un Dānija.

Dāņiem pirms spēles pret slovākiem vēl jātiekas ar Kanādu, bet slovākiem – ar Itāliju. Francijai pēdējās spēlēs jātiekas ar Šveici un Kanādu, un diez vai francūži spēs sagādāt sensācijas un saasināt cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

Francija spēles sākumā uzņēmās iniciatīvu, tomēr nedaudz "iemigušos" dāņus pārspēt neizdevās. Pirmā perioda otrajā pusē laukumā jau dominēja dāņi un viņiem izdevās "atslēgt" pretinieku vārtus – pretuzbrukumā teicams metiens padevās komandas kapteinim Peteram Reginam. Otrā perioda sestajā minūtē dāņi izmantoja pretinieku noraidījumu, Joahimam Blihfeldam ar precīzu metienu panākot 2:0.

Mača izskaņā Francijas treneri ķērās pie "pēdējā salmiņa", nomainot vārtsargu, tomēr "apdedzinājās". Dāņi izmeta ripu no savas zonas un raidīja ripu pāri visam laukumam, bet pārmetiena nebija, jo pirmais pie ripas bija un to tukšos vārtos iemeta Julians Jakobsens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!