Foto: LETA

Pieredzējušais hokeja uzbrucējs Lauris Dārziņš ir priecīgs par atgriešanos Latvijas izlasē, jo savas valsts pārstāvēšana viņam ir sapnis kopš bērnības. Viņš savā pirmajā pasaules čempionātā galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā centīsies ka sūklītis uzsūkt visu speciālista sniegto informāciju, lai palīdzētu komandai sasniegt pēc iespējas vairāk.

Dārziņš Latvijas izlasi pasaules čempionātā iepriekšējo reizi pārstāvēja 2015. gadā, taču divus gadus vēlāk viņš pēdējā pārbaudes spēlē pirms turnīra guva savainojumu. Kopumā viņš piedalījies astoņos pasaules čempionātos, kuros 48 spēlēs guvis 19 vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles. Šogad Dārziņš izlases treniņiem pievienojās 24. aprīlī pēc līguma parakstīšanas ar Rīgas "Dinamo", taču līdz tam viņš trenējās individuāli un uzturēja sevi formā.

"Pašos pamatos vienmēr jau ir gribējies spēlēt izlasē. Kā bērnībā pa "teļļuku" skatījos, kā izlase spēlē, tā arī vienmēr ir bijis mērķis izsisties uz lielās skatuves un pārstāvēt savu valsti. Lai arī vairāki ir čempionāti ir aiz muguras, joprojām ir tās pašas patīkamās emocijas. Prieks, ka ar veselību viss bija kārtībā un varēju pievienoties izlasei," stāstīja Dārziņš

Dārziņam šis būs pirmais pasaules čempionāts Hārtlija vadībā, taču viņš pirms 2017. gada čempionāta Ķelnē izgāja sagatavošanās posmu. Pēc tam nopietna trauma uzbrucējam liedza doties uz čempionātu.

"Es šogad zināju, ko gaidīt. Arī iepriekš ar Hārtliju uzturēju kontaktus un pagājušajā gadā, kad arī nesanāca aizbraukt uz čempionātu, viņam teicu, ka gribētu pastrādāt viņa vadībā. Prieks, ka šogad ir tāda iespēja. Es kā sūklītis uzsūkšu visu informāciju, ko viņš sniedz, jo tas noteikti noderēs," turpināja Dārziņš, kurš pasaules čempionātā būtu ar mieru pildīt arī kapteiņa pienākumus. "Mēs esam šeit un ticam Boba vīzijai, ne tikai hokeja laukumā, bet arī pārējās lietās. Ja viņš man uzticēs nēsāt kapteiņa burtu, tad es to nēsāšu ar lepnumu un atbildības sajūtu. Tieši tāpat kā ģerboni uz krekla."

"Zināju, ka viņš ir prasīgs treneris," nedaudz detalizētāk par darbu pie Hārtlija stāstīja uzbrucējs. "Viņš ir atšķirīgāks no citiem, bet vai pārlieku prasīgs? Es tā negribētu teikt. Katram trenerim ir sava vīzija, lai tās iestrādnes izpilda. Es domāju, ja tas nes rezultātu, tad jau nekur nav problēmu pildīt tās lietas, kuras treneris grib redzēt. Ja nebūtu rezultātu, tad sāktos problēmas, jo spēlētāji sāktu izdomāt paši un būtu haoss. Visi spēlētāji, kas šeit atrodas, tic Boba sistēmai, jo tas ir devis rezultātu ne tikai ar Latvijas izlasi, bet arī ar Omskas "Avangard", kā arī citās līgās, kurās viņš strādājis – Šveicē un NHL. Treneris pieņem lēmumus, kas attiecas spēli, un mēs tos pildām."

Dārziņš šajā izlases modelī 34 gadu vecumā būs vecākais spēlētājs, taču komandā neesot pārāk daudzi, kuri viņu par to ķircinātu.

"Bija diezgan mierīgi. Kad mēs ar Kasparu Daugaviņu ienācām izlasē, mēs bijām nedaudz neaudzinātāki," viņš teica smejoties. "Bet, ja nopietni, tad mani komandā toreiz uzņēma normāli, tāpēc tagad arī cenšamies radīt draudzīgu atmosfēru. Prieks atrasties šajā kolektīvā, un esmu pārliecināts, ka visi šai lietai pieies centīgi un atbildīgi."

Latvijas izlase pasaules čempionātu uzsāks 11. maijā, kad pulksten 17.15 spēkosies ar Austrijas valstsvienību. Pēc tam Latviju sagaida mači ar Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasēm. Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, grupu turnīrā jāizcīna vieta labāko četriniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!