Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs trešdien pēc izlases atklātā treniņa vēl nepaziņoja valstsvienības sastāvu dalībai Slovākijā gaidāmajam pasaules čempionātam, taču Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols apstiprināja, ka uz turnīru nedosies Kaspars Daugaviņš.

No valstsvienības trešdien tika atskaitīti vārtsargs Jānis Auziņš un uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš tikai nedaudz piedalījās trešdienas ledus treniņā pirms došanās uz pasaules čempionātu.

Taču par pārējo sastāvu treneru štābs vēl nav izlēmis. Uz Slovākiju paredzēts doties pārējiem 26 hokejistiem, lai gan pasaules čempionātam var pieteikt 25 spēlētāju sastāvu.

Līdz ar to Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms pasaules čempionāta palikuši trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Līdzīga situācija bija pērn, kad Latvijas izlase uz Dāniju devās 26 cilvēku skaitā, bet sākotnējā pieteikumā dalībai 2018. gada pasaules čempionātā tika pieteikti 22 spēlētāji.

Viens no izlases līderiem Kaspars Daugaviņš potītes savainojumu guva treniņā pēc pārbaudes spēlēm ar Krieviju.

"Mēs vēl īsti nezinām, kas notiks ar Daugaviņu. Viņš šodien izgāja uz ledus un mēģināja trenēties, taču joprojām juta sāpes. Šobrīd par viņu ir neskaidrības," vēl pēc treniņa teica Hārtlijs, kad bija neziņa par Daugaviņa likteni. "Šobrīd Kaspara traumas dēļ mēs vēl nezinām, kad nosaukšu sastāvu. Mums ir jāpieņem lēmums par kāda aizsarga atskaitīšanu, vārtsargu līnija ar Elvja Merzļikina pievienošanos ir kļuvusi skaidra, bet mums jāsagaida, kāds būs galīgais Daugaviņa statuss."

Pēc treniņa tirdzniecības centra "Akropoles" ledus hallē izskanēja arī neoficiāla informācija, ka Daugaviņam traumas izārstēšanai būs nepieciešams pusotrs mēnesis.

Hārtlijs uzsvēra, ka komandā līdera loma jāuzņemas veterāniem, bet jaunajiem spēlētājiem būs jāparāda, cik ļoti viņi progresējuši sezonas laikā. Savukārt Laura Dārziņa pievienošanās Latvijas izlasei galvenais treneris nosauca par lieliskām ziņām, jo viņam savainojumi liedza spēlēt iepriekšējos gados.

Latvijas izlase pasaules čempionātu uzsāks 11. maijā, kad pulksten 17.15 spēkosies ar Austrijas valstsvienību. Pēc tam Latviju sagaida mači ar Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasēm. Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, grupu turnīrā jāizcīna vieta labāko četriniekā.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles, kurās izdevās izcīnīt divas uzvaras. Vispirms Latvija izbraukumā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Franciju, bet nākamajā dienā francūžiem piedzīvoja zaudējumu ar 0:2. Pēc tam "Arēna Rīga" ar 2:4 piekāpās Krievijas izlasei, taču nākamajā spēlē dienu vēlāk izdevās izcīnīt uzvaru ar 2:1. Noslēgumā izbraukumā Latvja ar 1:4 un 0:2 zaudēja pagājušā gada vicečempionei Šveicei.

Latvijas izlases kandidātu saraksts pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice/Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA);

Aizsargi: Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas "Severstaļ", KHL), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskās koledža, NCAA), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL), Guntis Galviņš (Tršinecas "Ocelārži", Čehija);

Uzbrucēji: Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins", NHL), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators", NHL), Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", KHL), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Lauris Dārziņš, Gints Meija, Mārtiņš Dzierkals, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Rihards Marenis (visi - Rīgas "Dinamo"), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Roberts Bukarts (Prāgas "Sparta", Čehija), Toms Andersons ("Langenthal", Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!