Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais Latvijas hokeja izlases modelis ir gados jauna un strādīga komanda, uzskata valstsvienības vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Šobrīd Latvijas izlases hokejisti gatavojas jau nākamnedēļ gaidāmajam pasaules čempionātam Minskā. Gudļevskis pirmo treniņu ar izlasi aizvadīja pirmdien, bet jau trešdien komanda dosies uz pārbaudes turnīru Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

"Šobrīd man jāatgūst forma - četras piecas dienas pirms tam bija brīvas," pēc otrdien aizvadītā treniņa sarunā ar žurnālistiem izteicās Gudļevskis. "Atbraucot atpakaļ uz Latviju, parādās jauni spēki, lai gan iepriekš spēlēts vairākās līgās un sezona bijusi gara. Šobrīd izlasei jāatdod sevi pilnībā. Emociju pasaules čempionātam noteikti pietiks. Nevar zināt, kas tajā notiks - ir jāstrādā un jāsagatavojas."

Ar valstsvienību šobrīd gatavojas četri vārtsargi - bez Gudļevska treniņos piedalās arī pieredzējušais Edgars Masaļskis, Ivars Punnenovs un Elvis Merzļikins.

"Punnenovs un Merzļikins ir ļoti talantīgi vārtsargi, strādīgi puiši. Prieks, ka Latvijā ir daudz talantīgu šīs pozīcijas spēlētāju, turklāt papildu konkurence padara tikai labāku," pauda Gudļevskis, kurš atzina, ka šobrīd valstsvienībā valda pozitīvas emocijas. "Esam jauna un strādīga izlase."

Kā zināms, Gudļevskis šīs sezonas beigās debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Tampabejas "Lightning", turklāt viņš kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), Amerikas Hokeja līgā (AHL), NHL un olimpiskajās spēlēs.

"Ar vienu maču sezonā sevi par NHL spēlētāju nesauktu. Situācija "Lightning" komandā ar vārtsargiem vēl nav skaidra. Kad tā noskaidrosies, vadība lems, kā tiks spēlēts nākamsezon. Domāju, ka viņi noteikti grib mani atstāt AHL, lai krātu pieredzi, un pats uzskatu, ka nepieciešama pieredze, lai nākotnē kļūtu par stabilu vārtsargu," uzsvēra Gudļevskis, kurš piebilda, ka spēlēt Ziemeļamerikā vai Eiropā nav lielas atšķirības - ir tikai citādāki laukuma izmēri un leņķi.

"Kad debitēju NHL, par to, ka šī ir mana pirmā spēle, tik ļoti nedomāju. Varbūt vairāk to darīju pēc cīņas. Protams, tas ir tuvu sapņa piepildījumam un saproti, ka šajā dzīvē dari kaut ko pareizi," sacīja latvietis.

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!