Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases pirmos vārtus pasaules čempionāta pusfinālā sestdien guva Dans Ločmelis, kurš neslēpa, ka tobrīd sajūtas bija kolosālas, viņš stāstīja intervijā Latvijas Televīzijai.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase sestdien pusfinālā Tamperē divreiz izvirzījās vadībā, taču ar rezultātu 2:4 piekāpās Kanādas valstsvienībai, kas svētdien mēģinās izcīnīt savu 28. zelta medaļu pasaules čempionātā. Savukārt Latvijas hokejisti cīnīsies par bronzas godalgām.

Mača devītajā minūtē Ločmelis ar precīzu metienu deva Latvijas izlasei vadību ar rezultātu 1:0, un pēc mača viņš raksturoja to, kā tobrīd jutās. "Emocijas bija vienkārši kolosālas. Bija trīs metieni pa vārtiem, es stāvēju un gaidīju, līdz ripa nonāca pie manis. Atlika to iemest vārtos," sarunā ar LTV teica Ločmelis.

Viņš arī slavēja Latvijas izlases kolektīvu, kas viņam palīdzēja iejusties arī pēc dažām izlaistām spēlēm. "Uzvaras nāca, jo mēs viens otram ticējām un cīnījāmies. Šodienas spēle ir jāaizmirst, rīt jāiziet uz jaunu spēli," norādīja 19 gadus vecais uzbrucējs. "Mēs uz spēli iznācām ar ļoti labām emocijām. Ja mēs šādi spēlējam, varam cīnīties ar jebkuru."

Latvijas izlases līdzjutēji arī šajā mačā radīja patīkamas sajūtas, tomēr Tamperē arēna ir lielāka un atmosfēra bija citādāka. "Fani bija daudz, un tas bija ļoti patīkami. Liels paldies faniem," sacīja Ločmelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!