Foto: F64
Pasaules čempionātā Somijā svētdien tiks aizvadītas sešas spēles.

Portāls "Delfi" visas dienas garumā informēs par notikumiem hokeja laukumos Helsinkos un Tamperē.

B grupā, kurā startē arī Latvija, Tamperē plkst.12.20 pēc Latvijas laika norisināsies Norvēģijas un Lielbritānijas cīņa, plkst.16.20 notiks Austrijas un ASV cīņa, bet plkst.20.20 tiksies Čehija ar Zviedriju. Pirmās divas cīņas tiešraidē translēs televīzijas kanāli "360TV" un "8TV", bet trešo - kanāls "360TV hokejs".

Latvijai nākamā spēle paredzēta pirmdien ar Norvēģiju.

Pēc divām sacensību dienām vadībā grupā ar sešiem punktiem ir Somija. Pa uzvarai vienā spēlē ir Zviedrijai, Čehijai un ASV, pa zaudējumam - Austrijai, Lielbritānijai un Austrijai, bet ar diviem zaudējumiem pēdējā ir Latvija.

Helsinkos A grupas spēlēs plkst.12.20 pēc Latvijas laika norisināsies Itālijas un Kanādas cīņa, plkst.16.20 notiks Francijas un Kazahstānas cīņa, bet plkst.20.20 tiksies Dānija ar Šveici. Pirmos cīņu tiešraidē translēs televīzijas kanāls "360TV hokejs", otro - kanāli "360TV" un "8TV", bet trešo - Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Šajā grupā pa vienai uzvarai vienā cīņā ir Dānijai, Kanādai un Šveicei, pa uzvarai divās spēlēs - Slovākijai un Vācijai, bet zaudējums vienīgajā cīņā - Francijai, Kazahstānai un Itālijai.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.

Uz Latvijas izlases spēlēm Tamperē devusies arī aģentūras LETA komanda - sporta ziņu reportiere Paula Vucena un fotoreportieris Edijs Pālens -, lai mūsu hokejistu gaitām un citiem svarīgākajiem čempionāta notikumiem sekotu līdzi tieši no notikumu vietas.

Hokeja čempionātam veltītajā LETA sadaļā ("http://www.leta.lv/hockey") pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas hokeja izlases gaitām un panākumiem, bet arī citu komandu rezultātiem un čempionāta aktualitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!