Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas hokeja izlase sestdien izcīnīja pirmos punktus 2022. gada pasaules čempionātā, aizraujošā un sīvā spēlē pieveicot Slovākijas valstsvienību.

Slovākijas hokeja izlase zaudēja ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:2, 0:0). Vācijas valstsvienības labā vārtus divos ātrajos uzbrukumos guva Matiass Plahta un Leonards Fēderls, bet deficītu samazināja Kristians Pospišils.

Spēles temps pieauga pirmās trešdaļas gaitā. Ja mača ievadā iniciatīva piederēja slovākiem, tad vācieši ar laiku sāka spēlēt agresīvāk, abām vienībām izceļoties ar efektīgiem spēka paņēmieniem. Vārti pirmo 20 minūšu laikā gan netika gūti.

Vācieši pirmos vārtus guva, pateicoties Slovākijas izlases kļūdai. Pēc riskantas piespēles vāciešu zonā Matiass Plahta meistarīgi pieturēja ripu, gūstot vārtus pēc slidojuma laukuma garumā. Savukārt piecas minūtes vēlāk rezultātu 0:2 citā pretuzbrukumā jau panāca Marsels Nēbelss un Leonards Fēderls.

Perioda vidusdaļā Kristians Pospišils guva pirmos vārtus slovāku labā. Filips Grūbauers, iespējams, izgāja par tālu no vārtiem, uz ko izmanīgi reaģēja Pospišils, apslidojot vārtus un ripu raidot "cietoksnī" no otras tā puses.

Vācijas izlasei bija iespēja atbildēt, perioda izskaņā spēlējot piecatā pret trijiem. Vācieši lieliski saspēlējās, taču iespējas neizmantoja. Turklāt tūlīt pat pie lielā skaitliskā vairākuma tika slovāki, kuri arī to izniekoja. Lielāko daļu trešās trešdaļas Slovākijas izlase kontrolēja ripu, bet vācieši, pašaizliedzīgi aizsargājoties, noturēja vadību.

Abas izlases piektdien jau uzsāka dalību turnīrā. Slovākija pirmajā mačā pieveica Francijas hokejistus, bet Vācijas izlase zaudēja Kanādas vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!