2021. gada pasaules hokeja čempionāta organizatori noteikuši secību, pēc kuras sestdien tiks izspēlētas abas pusfinālu spēles, redzams Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā.

Šogad pēc ceturtdaļfināla kārtas pusfinālu pāri tiek sadalīti, balstoties uz grupu turnīrā sasniegtajiem rezultātiem. Proti, ASV valstsvienība bija izsēta visaugstāk, jo tā triumfēja savā grupā, kā arī sakrāja vairāk punktu nekā A apakšgrupas uzvarētāja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda. Tai pretī stājas Kanādas izlase, kas B apakšgrupā palika vien ceturtajā pozīcijā, nākamajā kārtā startējot kā nomināli astotā spēcīgākā vienība.

Pusfinālu kārta tiks aizsākta pulksten 14.15, kad Ziemeļamerikas derbijā tiksies ASV un Kanādas valstsvienības. Savukārt pulksten 18.15 sagaidāma spēle starp Somijas un Vācijas izlasēm.

Abi mači norisināsies "Arēnā Rīga", kur arī pilnībā tiks noslēgts čempionāts. Tādējādi pēdējais mačs aizvadīts Olimpiskajā Sporta centrā, kur pagaidu iekārtotā ledus hallē tika organizēta puse no spēlēm līdz pusfinālu kārtai.

Visas medaļas sadalīs vienības, kuras turnīru kopā ar Latvijas hokeja izlasi uzsāka B apakšgrupā. ASV hokeja izlase pirmajā savstarpējā spēlē kanādiešus pieveica ar rezultātu 5:1, bet Somijas hokeja izlase apakšgrupas mačā vāciešus uzvarēja ar rezultātu 2:1.

Kanādas hokeja izlase un Somijas valstsvienība gadu laikā tikusi pie katras no godalgotajām vietām, savukārt ASV hokejisti zelta medaļas pēdējo reizi izcīnījuši 1960. gadā. Amerikāņu kontā kopš šī panākuma ir tikai sešas bronzas medaļas. Vācijas hokeja izlase pie medaļām nav tikusi kopš 1953. gada, turklāt tikai otro reizi pārvarējusi ceturtdaļfināla barjeru.

Ziņots, ka Kanādas izlase ceļazīmi uz pusfinālu izcīnīja papildlaikā pret Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) hokejistiem, ASV valstsvienība sagrāva Slovākijas hokejistus, Somijas hokeja izlase, gūstot tikai vienus vārtus, pieveica Čehijas vienību, bet Vācijas hokejisti triumfēja "bullīšos" pret Šveices valstsvienību.

Svētdien sagaidāmas čempionāta noslēdzošās spēles. Duelis par trešo vietu aizritēs pulksten 15.15, bet zelta spēle norisināsies pulksten 20.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!