Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases sastāvā dalībai 2019. gada pasaules čempionātā kā 24. spēlētājs pieteikts uzbrucējs Māris Bičevskis, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija.

Bičevskis pasaules čempionātā spēlēs ar sev ierasto 96. numuru.

Latvijas hokeja izlasei turnīra turpinājumā vairs nevarēs palīdzēt Rodrigo Ābols, kuram ir pirksta trauma. Kā viņa potenciālais aizstājējs tagad sastāvā iekļauts 27 gadus vecais Bičevskis, kurš vēl aprīļa beigās tika atskaitīts no kandidātu saraksta. Latvijas hokeja izlasei dodoties uz pasaules čempionāta mājvietu Slovākiju LHF izplatīja informāciju, ka Bičevskis atgriezies sastāvā un devies uz Bratislavu, bet tagad viņš iekļauts arī pieteikumā.

Bičevskim šis būs trešais pasaules čempionāts karjerā. Latvijas hokeja izlases rindās kopā Bičevskis aizvadījis 60 spēles, guvis četrus vārtus, izdarījis sešas rezultatīvas piespēles un nopelnījis 92 soda minūtes.

IZVĒLIES SAVU LATVIJAS HOKEJA IZLASES ZVAIGZNI

Tādējādi šobrīd Latvijas izlases pieteikumā atlikusi viena brīva vieta. Uz to pretendē aizsargi Jānis Jaks un Edgars Siksna, kā arī uzbrucējs Toms Andersons.

Latvijas hokeja izlasei pirmdien ir brīvdiena, bet nākamo maču Bratislavas grupā Boba Hārtlija vadītā vienība aizvadīs otrdien, 14. maijā, tiekoties ar Itāliju. Atgādinām, ka turnīra pirmajā mačā Latvija ar 5:2 uzvarēja Austriju, bet svētdien ar 1:3 zaudēja Šveicei, sarežģījot sev cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!