Foto: LETA

Latvijas izlases aizsargs Kristaps Zīle visa čempionāta garumā bijis viens no pašaizliedzīgākajiem spēlētājiem komandā, un mačā pret Šveici viņš ar seju apturēja vienu no pretinieku metieniem. Kasparam Daugaviņam pirms gada šķita, ka viņš vairs "nevelk", bet tagad guva izšķirošos vārtus, bet Rodrigo Ābols norādīja, kāpēc spēle pret Šveici bija mazliet dīvaina. Latvijas hokeja izlases spēlētāji pēc izcīnītās vietas pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā bija emocionāli, jo šī mērķa sasniegšanai atdeva visus spēkus.

Latvijas hokeja izlase otrdien, 23. maijā, noslēdzošajā B apakšgrupas mačā pret Šveici izcīnīja vajadzīgo punktu, kas ļāva sasniegt ceturtdaļfinālu pirmo reizi kopš 2018. gada. Latvieši uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0), grupā izcīnot trešo vietu. Ceturtdien Latvijai ceturtdaļfinālā Rīgā pretī stāsies Zviedrijas izlase.

"Viens vārds – neaprakstāmas," par savām emocijām pēc spēles teica Zīle. "Šī noteikti ir labākā uzvara manā karjerā. Ceru, ka ne pēdējā šajā turnīrā. Mēs ejam tālāk, esam padarījuši lielu darbu. Zinu, ka daudzi mums neticēja pirms turnīra. Ar šo spēli mēs pierādījām, kas mēs esam, kādu ģimeni esam šeit izveidojuši, ka mēs esam gatavi ar sejām un jebko citu bloķēt metienu, lai tā ripa neiekristu mūsu vārtos. Cēlāmies un gūlāmies viens par otru. Prieks to skatīties, prieks būt daļai no tādas komandas. Šādu spēļu dēļ ir vērts dzīvot."

Ja Latvijas izlasei šī bija "būt vai nebūt" spēle, tad Šveices valstsvienība savu darbu jau bija paveikusi, pirms pēdējās spēļu kārtas garantējot pirmo vietu A apakšgrupā. Tāpēc viņi varēja atļauties atpūtināt savus uzbrukuma līderus – Niko Hišīru, Nino Nīderraiteru un Denisu Malginu, kā arī aizsargu Dīnu Kukanu.

"Bija mazliet dīvaini, ka vienai komandai kaut ko vajadzēja, bet otrai nē," atzina Ābols.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!