Foto: F64

Latvijas izlases treneru kolektīvam jau piektdienas vakarā pavēstīts, ka diskvalifikāciju nesaņems uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš mačā ar Vāciju nopelnīja lielo 5+20 minūšu noraidījumu.

Kā zināms, Latvijas izlase piektdienas vakarā ar 1:2 piekāpās Vācijai, un lielā mērā mača likteni noteica tieši Sprukta noraidījums.

"Janka pēc mača pārdzīvoja. Viņš ir komandas spēlētājs, bet mēs turnīrā esam paši sev lielākie ienaidnieki - apdedzināmies ar disciplīnas neievērošanu," pēc sestdienas rīta treniņa teica trenera asistents Kārlis Zirnis.

Sestdienas rīta treniņā pirms mača ar Austriju piedalījās seši hokejisti - Jānis Kalniņš, Māris Jass, Rodrigo Ābols, Jānis Andersons, Koba Jass un Lauris Bajaruns. Treniņu vadīja galvenā trenera Aleksandra Beļavska palīgi.

"Vakar vakarā treneri savā starpā aprunājāmies, tomēr uz karstām oglēm ir grūti," Zirnis pauda, ko treneri darījuši vien nepilnās 11 stundās no spēles beigām līdz sestdienas treniņa beigām. "Tagad visu izrunāsim un pēc pusdienām paziņosim sastāvu. Visiem jābūt gataviem doties laukumā. Aizmigt bija grūti, bet tāds ir sports. Mums visiem jābūt gataviem sestdienas mačam, jo zinām situāciju turnīra tabulā."

"Austriju bijām izpētījuši jau iepriekš un pa lielam mums viss ir sagatavots. Atkal būs nepieciešams spēlēt vienkārši. Visas komandas turnīrā ir labas, bet mums jāuzlabo disciplīna. Austrija tāpat kā Vācija skrien virsū ar diviem uzbrucējiem - izejot no zonas būs jāstrādā ar kājām," norāda Zirnis.

Sestdien gaidāmais mačs Latvijai būs ne tik svarīgs ar domām par ceturtdaļfināla sasniegšanu, cik ļoti par vietas saglabāšanu pasaules elitē.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs maksimāli iekrātajiem 12 punktiem ir Kanāda, bet no tās par punktu atpaliek Zviedrija, kas gan aizvadījusi piecus mačus. Tikmēr desmit punkti tagad ir Čehijas rēķinā, bet par diviem mazāk - Šveices. Savukārt seši punkti ir Vācijai, kamēr Francija tikusi pie trim punktiem un ieņem sesto pozīciju, bet Austrija un Latvija iekrājušas pa diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!