Foto: F64

Acīmredzot tiesnesis strīdīgo epizodi, kurā Latvijai netika ieskaitīti vārti pasaules čempionāta mačā pret Baltkrieviju, redzēja labāk, tāpēc nolēma nedoties skatīties pat video atkārtojumu, pēc dueļa sacīja uzbrucējs Juris Štāls.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase pirmdien Minskā notiekošā pasaules čempionāta mačā dramatisma pilnā duelī ar 1:3 piekāpās mājiniecei Baltkrievijai. Aptuveni pusminūti pirms pamatlaika beigām Kaspars Daugaviņš guva otros vārtus, tādejādi izlīdzinot rezultātu 2:2, taču tiesneši nolēma tos neieskaitīt, jo vārtsarga laukumā atradies Gints Meija.

"Tad, kad izlīdzinājām rezultātu, sajūtas bija fantastikas - bijām atgriezušies spēlē. Tiesnešu lēmumus nevaru apstrīdēt, jo pagaidām nezinu, kāpēc mūsu vārti netika gūti," žurnālistiem pauda Štāls. "Ja jau arbitrs bija tik pārliecināts neieskaitīt, acīmredzot viņš to situāciju labāk redzēja."

Pēc gūtā panākuma Baltkrievija ir nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, kamēr Latvijai tā jāizcīna otrdien gaidāmajā duelī pret Šveici.

"Zinājām šīs spēles nozīmi. Iesākām to ne tā, kā vēlējamies. Bijām vērotāju lomā un ļāvām viņiem darīt tās lietas, kas baltkrieviem padodas. Nenospēlējam ķermenī, kur viņiem izdevās izrauties. Baltkrievijas izlase sajuta, ka spēles sākums viņiem ir ļoti ērts - var darīt bez maz vai, ko grib. Tas viņus dzina uz priekšu," izteicās Štāls.

Kā zināms, pēc pirmā perioda Latvija bija nonākusi iedzinējos ar 0:2.

"Treneris pēc pirmā perioda uzsvēra, lai pieturamies pie tās spēles, ko Latvijas izlase piekopj vislabāk - nepadodas, cīnās katrā situācijā un spēj bieži vien iziet no grūtām situācijām. Pēc tam nebijām vairs tik bikli un sākām taisīt presingu. Līdz ar to viņi nopelnīja vairākus divu minūšu sodus, kas mums palīdzēja uzlabot spēli. Šobrīd galvenais ir mēģināt rast iekšējās rezerves un parādīt to labāko sniegumu pret Šveici," sacīja Štāls.

B apakšgrupā tagad pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet Baltkrievija ar 12 punktiem pakāpusies uz otro vietu. Tai ar 11 punktiem attiecīgi sešās un septiņās spēlēs seko ASV un Somija, bet Latvijai ir deviņi punkti. Šveices kontā ir septiņi punkti, sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, kas uz ceturtdaļfinālu vairs nepretendē, bet Kazahstāna sacensības jau noslēgusi ar diviem punktiem.

Pasaules čempionāts Minskā norisināsies līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!