Foto: F64

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien pārbaudes spēlē uzvarēja Šveici, jo tika galā ar pretinieku ātrumu laukumā, pēc mača secināja Latvijas valstsvienības treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti, tiekoties ar Šveici otro reizi divās dienās, guva panākumu ar rezultātu 5:1 (1:1, 1:0, 3:0). Pirms šī mača Latvija pārspēja šveiciešus pēdējo reizi 2015. gadā, pēc tam sekojot 14 zaudējumiem pēc kārtas.

"Priecē, ka bija redzams spēles taktiskais zīmējums. Spēlētāji saprot, kur jābūt spēles gaitā, kas jādara, kad pretinieks maina savu zīmējumu," pēc mača teica treneris. "Šodien neatpalikām fiziskā ziņā, tikām galā ar Šveices ātrumu, ar kuru viņi ir slaveni. Var teikt, ka esam pārtraukuši deviņu gadu lāstu."

Dienu iepriekš Latvijas hokejisti atzina Šveices pārākumu ar 3:5, taču Vītoliņš norādīja, ka spēles uzdevumi neatšķīrās no tā, ko viņš vēlējās redzēt laukumā vakar, tomēr šodien spēlētājiem izdevies visu izpildīt precīzāk.

"Vakar ar viņu presingu mums nekas neizdevās, bet šodien atradām to punktu, kurā varējām viņiem tikt garām. Šodien arī vairāk uzvarējām divcīņas, bijām labāki iemetienos, kas vakar bija daudz sliktāki," piebilda treneris.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvija pārbaudes spēlēs ar 3:5 piekāpās Polijai un ar 2:0 uzvarēja to, kā arī pagarinājumā ar 2:3 piekāpās Lielbritānijai un ar 6:3 to pārspēja.

"Uzvarēt jau vienmēr gribas, arī pārbaudes spēlēs, bet svarīgāk ir sajust pārliecību," par pārbaudes mačiem teica treneris. "Mūsu sagatavošanās posms ir tāds, ka brīžiem puišiem ir smagākas kājas, jo ir daži, kuri beidza sezonu jau pirms mēneša. Vēl ir pietiekoši daudz laika visu pārstrādātu."

Valstsvienības kandidātu rindās šajā treniņnometnē veiksmīgi iekļāvies 19 gadus vecais Dans Ločmelis, kurš pirmajā mačā pret Šveici realizēja pēcspēles metienu, bet otrajā spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem.

"Viņam ir vajadzīgs vēl mazliet laiks, jo tas tomēr ir pieaugušo hokejs. Viņš var tikt līdzi ātrumā, bet jāpieliek iemetienos un divcīņās. Viņš progresē ar katru spēli un, ja tā turpinās, tad būs augstas klases spēlētājs," hokejistu raksturoja treneris.

Tāpat Vītoliņš atklāja, ka nākamotrdien izlases treniņnometnei pievienosies gan Šveices čempions Deniss Smirnovs, gan Kārlis Čukste, kurš vakar izcīnīja Čehijas čempiontitulu.

Sagatavošanās posmā Latvijas valstsvienībai vēl atlikusi viena pārbaudes spēle 4.maijā, kad latvieši izbraukumā stāsies pretī Dānijai.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!