Foto: LETA

Jaunais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans vēlas, lai valstsvienības hokejisti viņa vadībā piekopj pozicionālu spēles stilu un atsakās no visām liekajām darbībām uz laukuma, izteicās vienības aizsargs Atvars Tribuncovs.

Izlase pašlaik gatavojas 6. un 7.aprīlī "Arēnā Rīga" paredzētajām Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēm pret Čehiju, kas pērn izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.

Savukārt pieredzējušais Tribuncovs, kurš izlases rindās pēdējo reizi bija spēlējis 2008.gadā, tās sastāvā atgriezās februārī notikušajā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Norvēģija, taču jau pirmajā spēlē iedzīvojās smagā ceļgala saišu sastiepumā.


Tomēr gan turnīrā Norvēģijā, gan Latvijas izlases pirmajos treniņos pirms šīgada pasaules čempionāta 35 gadus vecais aizsargs guvis priekšstatu par izlases galveno treneri Nolanu.

"Jau Oslo turnīrā secināju, ka Nolans ir profesionāls treneris. Viņš vēlas no komandas redzēt pozicionālu hokeju, kas personīgi man patīk. Uz laukuma nedrīkst notikt nekas lieks, visam jābūt pārdomātam. Tas viss mums ir jāiemācās un jāapgūst, tad arī būs rezultāts," izteicās Tribuncos, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) komandā "Gomeļ".

"Pagaidām par savu vietu komandā un konkurenci nedomāju. Daru savu darbu, bet pārējais jau ir trenera ziņā," gaidāmo cīņu par vietu komandā komentēja Tribuncovs, noliedzot, ka Oslo turnīrā gūtā trauma radījusi papildus spītu šoreiz sevi pierādīt no labākās puses. "Toreiz gūtā trauma neko nav mainījusi, jo šī ir jauna nometne un citas spēles. Norit intensīvs darbs, bet ar nekādu lieku domāšanu nenodarbojos. Savu pusotru stundu noslidoju, atstrādāju un viss."

"Nu jau esmu nospēlējis deviņas spēles, tāpēc par veselību nevaru sūdzēties. Viss ir labi," pozitīvismu saglabājis aizsargs, kurš Baltkrievijā pavadīto sezonu vērtē neitrāli. "Baltkrievijas čempionātā varējām nospēlēt labāk, jo komandai tomēr vajadzēja iekļūt finālā, taču par sezonu kopumā man nekas slikts nav sakāms."

Kā ziņots, 20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvija izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šī gada pasaules čempionātā pēc jaunās sistēmas katra valstsvienība varēs pieteikt 25 spēlētājus - 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. Iepriekš pirms pasaules čempionāta sākuma varēja pieteikt 23 spēlētājus (20 laukuma spēlētājus + trīs vārtsargus).

Jau vēstīts, ka šī gada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!