Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlasei mačā pret Čehiju vajadzēja nosargāt uzvaru pamatlaikā un izcīnīt trīs kopvērtējuma punktus, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Latvijas izlases aizsargs Kristaps Zīle.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti pirmdien pasaules čempionātā pirmo reizi vēsturē pārspēja Čehiju, svinot uzvaru papildlaikā ar rezultātu 4:3.

"Emocijas, protams, ir lieliskas pirmo reizi pasaules čempionātā uzvarēt Čehiju. Gribējās trīs punktus, ko mēs arī bijām pelnījuši, bet jebkura komandas spēlētāja priekšā šovakar var noņemt cepuri, jo parādījām sniegumu kā viena ģimene," pēc panākuma teica aizsargs.

"Arī atmosfēra arēnā bija lieliska. Ceru, ka šī uzvara pierādīja, ka ir vērts nākt skatīties uz mums. Emocijas šeit noteikti ir," viņš turpināja.

Viens no Latvijas izlases treneriem Lauris Dārziņš pirms mača norādīja, ka hokejistiem pret čehiem jāspēlē disciplinēti. Zīle secināja, ka latviešiem pret Čehiju tas lielākoties arī izdevies, neskatoties uz to, ka Latvija nopelnīja par vienu divu minūšu noraidījumu vairāk nekā pretinieki.

"Lielā mērā izdevās saglabāt disciplīnu, tikai nepiekritīšu [Rodrigo] Ābola noraidījumam, jo pirms tam viennozīmīgi bija jādod čehiem noraidījums iepriekšējā epizodē pret Balceru vai Daugavu. Nezinu, kas tiesnešiem bija noticis tajā brīdī. Tas noraidījums mūs pilnībā iesēdināja aizsardzībā, pēc kā viņiem arī izdevās gūt vārtus," izcēla Zīle.

Lai gan tika izcīnīts panākums, aizsargs norādīja, ka Latvijas izlasei vajadzēja labāk realizēt vārtu gūšanas iespējas.

"Noteikti momentu realizācija līdz galam vēl nav pietiekoši laba, jo bija pāris simtprocentīgās vārtu gūšanas iespējas. Vajag saglabāt koncentrēšanos līdz beigām, jo viens papildu punkts būtu ļoti noderējis," stāstīja hokejists.

Zīle atklāja, ka pagājušajā mačā viņš saņēmis spēcīgu sitienu ar elkoni pa kaklu, kas radījis problēmas runāt. "Tas netraucēja spēlēt, uz ledus tāpat varēju pabļaut un komunicēt ar komandas biedriem," piebilda aizsargs.

Latvijas valstsvienība sāka pasaules čempionātu ar divām neveiksmēm, vispirms ar 0:6 zaudējot Kanādai, bet pēc tam ar 1:2 atzīstot Slovākijas pārākumu.

B apakšgrupā astoņi punkti ir Kanādai, Čehija iekrājusi septiņus punktus, seši punkti ir Šveicei, pie četriem punktiem tikusi Slovākija, divi punkti ir Kazahstānai un Latvijai, Norvēģijai ir viens punkts, bet Slovēnija ir bez punktiem.

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc mača pret čehiem Latvija 17.maijā tiksies ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!