Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien Rīgā pasaules čempionāta mačā pret Čehiju spēlējusi ļoti labi, bija stipra divcīņās un teicami aizsargājās, slavēja čehu kapteinis Romans Červenka.

Latvijas hokejisti pirmdien "Arēnā Rīga" guva vēsturisku panākumu - pirmo reizi pasaules čempionātos pieveikta Čehija. Tas komandai bija pirmais panākums turnīrā, kā arī pirmie divi punkti trīs spēlēs.

Otrajā trešdaļā Latvija pamanījās gūt divus vārtus 62 sekundēs un pārņemt vadību ar 2:1. "Viņi tobrīd bija uz viļņa, kamēr mēs bijām tieši pretējā stāvoklī," sarunā ar "Hokej.cz" teica Červenka.

"Latvija šajā mačā spēlēja labi, bija spēcīga divcīņās un veiksmīgi aizsargājās. Mēs pret viņu spēli neesam atraduši recepti," skaidroja Čehijas izlases kapteinis.

Trešā perioda ievadā pēc Oskara Cibuļska metiena Latvija vēlreiz izvirzījās vadībā, taču arī tad čehi prata panākt izlīdzinājumu un novest dueli līdz pagarinājumam. "Kad jau šķita, ka esam atgriezušies atpakaļ spēlē, Latvijai trešajā periodā atkal paveicās un viņiem izdevās izvirzīties vadībā. Mums no jauna bija jācenšas atspēlēties. Papildlaikā ticējām viens otram, taču viens punkts ir labāk par neko."

Červenka atzina, ka pēc svētdienas spēles pret Kazahstānu čehiem pirmdien nedaudz pietrūcis enerģijas, kamēr Latvijai starp mačiem bija brīvdiena. "Tomēr tas nevar kalpot kā attaisnojums. Mums spēli vajadzēja uzvarēt tik un tā."

Tikmēr Čehijas valstsvienības aizsargs Ronalds Knots sacīja, ka komanda nespēja sadzīvot ar Latvijas uzlikto spiedienu.

"Mēs šajā mačā nespēlējām diez ko labi," sarunā ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) teica Knots. "Mums ir jāuzlabo savs sniegums un jābūt gataviem nākamajam mačam. Vajag vēl punktus. Latvijas izlase šo spēli sāka labi un uzlika uz mums spiedienu, bet mēs nebijām gatavi savā sniegumā tikt nākamajā līmenī, tāpēc arī zaudējām."

Tikmēr Čehijas izlases galvenais treneris Kari Jalonens nevarēja atrast iemeslu, kāpēc komanda spēli sākusi tik vāji.

"Pirmajā trešdaļā pretinieki bija par mums labāki. Tiesa, man mūsu izpildījumā patika mača turpinājums. Nezinu, kādēļ sākām tik slikti - mums pietrūka ātruma un Latvija mūs palika zem spiediena. Visā visumā šī bija lieliska spēle, arēnā valdīja teicama atmosfēra," sarunā ar "Hokej.cz" līdzjutējus slavēja Jalonens.

Speciālists uzskata, ka trešajā trešdaļā Čehijas veiktā atspēlēšanās no 2:3 nodemonstrējusi komandas stipro raksturu. "Pagarinājumā mums bija vairāk iespēju gūt vārtus, taču Latvija izmantoja vienu no savējām."

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc vienas brīvdienas Latvijas izlasei trešdien spēle pret Norvēģiju, bet tad turpinājumā jācīnās pret Slovēniju, Kazahstānu un Šveici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!