Foto: F64

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) piektdien atcēlusi pasaules čempionātu hokejā U-18 vīriešu vecuma grupas elites divīzijai, bet Latvijas Hokeja federācija (LHF) lēmusi, ka vēl sestdien tiks aizvadīts pēdējais regulārās sezonas mačs, ar kuru tiks noteikti regulārās sezonas čempions, ziņo IIHF un LHF.

Čempionātu bija paredzēts aizvadīt ASV, Mičiganas štatā no 16. līdz 26. aprīlim. Tomēr IIHF lēmusi, ka globālās pandēmijas dēļ tā nevar rīkot starptautiskus sporta turnīrus.

Turnīrā piedalīties vajadzēja arī Latvijas U-18 hokeja izlasei, kura būtu sacentusies vienā grupā ar Zviedriju, Kanādu, Baltkrieviju un Šveici. Oļega Sorokina trenētā valstsvienība pagājušajā pasaules čempionātā elites divīzijā Zviedrijā pirmo reizi vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sīvā cīņā ar rezultātu 1:3 piekāpās spēcīgajai Kanādas valstsvienībai.

Federācijas valde arī lēma, ka nenorisināsies Slovākijā un Itālijā plānotie otrās augstākās jeb pirmās divīzijas turnīri, kuri bija plānoti no 12. līdz 19. aprīlim.

Savukārt LHF valde 13. marta valdes sēdē nolēmusi atcelt "Optibet" hokeja līgas (OHL) 2019./2020. gada izslēgšanas turnīru. Tomēr organizācija apņēmusies noslēgt OHL regulāro čempionātu, sestdien laukumā dodoties "Olimp" un "Rīga" vienībām, kuras jau ceturtdien aizvadīja maču bez skatītājiem.

"Pēc rītdienas [sestdienas] OHL čempionāta spēles būs skaidrs regulārā čempionāta uzvarētājs," sociālajā vietnē "Twitter" noteikusi LHF.

"Olimp" komandai līdz pirmajā vietā esošajai "Kurbads" vienībai, kas regulāro sezonu jau noslēgusi, pietrūkst vien divi punkti, bet savstarpējos mačos labāka bilance ir "Olimp" klubam. Tādējādi uzvara OHL debitantei garantētu pirmo pozīciju turnīrā. Savukārt "Rīga" ar 12 punktiem 34 mačos ieņem pēdējo, astoto vietu.

IIHF apkopotā informācija liecina, ka Latvija ir viena no retajām valstīm, kurā pēc izsludinātās pandēmijas plānots aizvadīt kaut vienu spēli. Zviedrijā un Somijā atliktas izslēgšanas spēles, bet vēl tiek izspēlēti pēdējie regulārās sezonas mači. Francijas augstākajā līgā "play-off" jau tika uzsākts, bet pagaidām atlikts, savukārt Spānija saglabā cerību tos uzsākt vēlāk.

Kontinentālā hokeja līga (KHL) un Baltkrievijas augstākā līga izslēgšanas spēļu norisi nav pārtraukusi, vietām Ukrainā tās tiek izspēlētas bez skatītājiem, taču Kazahstānā spēles turpinās "aiz slēgtām durvīm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!