Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolorādo "Avalanche" pirmdien papildlaikā nodrošināja uzvaru Rietumu konferences izslēgšanas spēļu finālā, tādējādi kā pirmā sasniedzot Stenlija kausa finālsēriju.

"Avalanche" hokejisti izbraukumā ar rezultātu 6:5 (1:0, 0:3, 4:2, 1:0) pārspēja Edmontonas "Oilers" komandu, sērijā triumfējot ar 4-0. Kolorādo klubs sasniedzis NHL finālu pirmo reizi kopš 2001. gada, kad bijušais Latvijas izlases treneris Bobs Hārtlijs vienību aizveda līdz triumfam Stenlija kausā.

Lai gan spēles pirmos vārtus guva "Avalanche" aizsargs Keils Makars, laukuma saimnieki otrajā trešdaļā attīstīja divu vārtu pārsvaru. Vispirms Zaks Haimens pēc Leona Draizaitla piespēles izpildīja precīzu metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, bet trīs minūtes līdz trešdaļa beigām Raiens Nūdžents-Hopkinss izmantoja pretinieku kļūdu.

Rezultātu 1:3 jau panāca Konors Makdeivids, kurš pēc vēl vienas Draizaitla piespēles realizēja skaitlisko vairākumu. Makdeivids un Draizaitls šīs spēles laikā kļuva par astoto komandas biedru duetu NHL vēsturē, kas vienās izslēgšanas spēlēs katrs tikuši pie 30 punktiem, ziņo aģentūra AP.

Trešajā trešdaļā vairāk metienu izpildīja "Oilers" vienība (15 pret 13), kas pēc Zaka Haimena precīza metiena ātrajā uzbrukumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru (2:4). Taču tas neliedza viesiem nepilnu 11 minūšu laikā atspēlēties un nokļūt vadībā, vārtus gūstot Gabrielam Landeskogam, Neitanam Makkinonam un Miko Rantanenam.

Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Oilers" gan izrāva papildlaiku. Pāvels Francouzs atvairīja Draizaitla metienu, bet Zaks Kasians ar atkārtotu raidījumu panāca 5:5.

Par spēles varoni papildlaikā kļuva soms Arturi Lehkonens, kurš vārtu priekšā skaitliskajā vairāumā savāca ripu pēc Makara metiena un nekavējoties pārspēja vārtsargu Maiku Smitu. Lehkonens jau pērn izcēlās ar īpašu vārtu guvumu, konferences fināla sestās spēles papildlaikā nodrošinot Monreālas "Canadiens" komandai vietu Stenlija kausa finālā. Soms kļuvis par otro spēlētāju NHL vēsturē, kurš divas reizes karjerā guvis sērijas uzvaras vārtus konferences fināla papildlaikā. Toronto "Maple Leafs" pārstāvis Gordijs Drilons to paveica 1938./1939. gada sezonā.

Uzvarētāju rindās Makars izcēlās ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, bet Francouzs atvairīja 30 no 35 metieniem. Savukārt mājinieku labā četras rezultatīvas piespēles izpildīja Leons Draizaitls. "Oilers" vārtuvīrs Smits tika galā ar 36 no 42 metieniem.

"Avalanche" tagad jāgaida iznākums Austrumu konferences finālā, kurā Ņujorkas "Rangers" ir vadībā ar 2-1 pret Tampabejas "Lightning". Sērijas ceturtā spēle otrdien norisināsies Tampabejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!